Δήμος Αθηναίων: Αποζημιώσεις για ζημιές σε ΙΧ από πτώσεις δέντρων

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης

Δήμος Αθηναίων: Αποζημιώσεις για ζημιές σε ΙΧ από πτώσεις δέντρων

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις σε όλη την Αττική, όπου οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από πτώσεις κλαδιών και δέντρων. Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις αποζημίωσης για οχήματα, ενώ ανέφερε ότι προϋπόθεση είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι για τα οχήματα που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, οι ιδιοκτήτες τους δε δικαιούνται αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία. Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει και άλλοι δήμοι, μεταξύ των οποίων Ζωγράφου, Βριλησσίων, Νέας Σμύρνης, Γλυφάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων: Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα, τις αιτήσεις αποζημίωσης που έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν δημότες για οχήματα που υπέστησαν ζημιές από την πτώση δέντρων και κλαδιών.

Προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προς την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση d.pras.ast.panidas@athens.gr ή να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου του Δήμου (Λιοσίων 22 – 2ος όροφος).

Αμέσως μετά την παραλαβή της αίτησης, η Διεύθυνση Πρασίνου θα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!