Καμμένα αυτοκίνητα στις πυρκαγιές: Η διαδικασία για τους ιδιοκτήτες τους

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί την απλούστευση των διαδικασιών, αρχικά στην Αττική και εν συνεχεία σε όλες τις περιφέρειες

Καμμένα αυτοκίνητα στις πυρκαγιές: Η διαδικασία για τους ιδιοκτήτες τους

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί την απλούστευση των διαδικασιών, αρχικά στην Αττική και εν συνεχεία σε όλες τις περιφέρειες

Από την Περιφέρεια Αττικής θα αρχίσει η εφαρμογή απλών και γρήγορων διαδικασιών για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης και την οριστική διαγραφή των οχημάτων που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προωθείται η απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, όπως είχε συμβεί και στις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί την απλούστευση των διαδικασιών για την χορήγηση αντιγράφου των κατεστραμμένων ή απολεσθέντων αδειών οδήγησης λόγω των πυρκαγιών. Εξαιρούνται των αποδεικτικών για την καταβολή του προβλεπόμενου ποσού για την εκτύπωση του εντύπου της άδειας οδήγησης, του προβλεπόμενου ποσού για την απώλεια ή κλοπή του εντύπου της άδειας οδήγησης οι πληγέντες ιδιοκτήτες οχημάτων και η χορήγηση αντιγράφου θα γίνεται μόνο με δήλωση απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης, καθώς και τυχόν λοιπών προβλεπόμενων τελών .

Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί ρυθμίσεις για την οριστική διαγραφή οχημάτων με ανάλογη διαδικασία με αυτή που είχε ακολουθηθεί με το αριθμ. οικ. Α58984/2775/31-07-18 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018.

Σχετικά με τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, των αδειών οδήγησης, των  Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), των αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών και Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης των πληγέντων, αναμένεται να δοθεί τουλάχιστον εξάμηνη παράταση, η ακριβής διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, ιατρικά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τους πληγέντες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αιτήματα σχετικά με τις παραπάνω διαδικασίες, έως και 6 μήνες μετά την έκδοσή τους.

Η καθολική εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων θα εφαρμοστεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για όλες τις πληγείσες περιοχές, όπως αυτές θα οριστούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν σχετικού αιτήματος από την εκάστοτε αρμόδια Περιφέρεια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!