Maserati MC20 Cielo PrimaSerie: Πρώτη σειρά με… θέα

Η ιταλική φίρμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την περίσταση της πρόσφατης αποκάλυψης της ανοιχτής Cielo, δημιουργώντας μια περιορισμένη έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 65 αντίτυπα.

Maserati MC20 Cielo PrimaSerie: Πρώτη σειρά με… θέα

Η ιταλική φίρμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την περίσταση της πρόσφατης αποκάλυψης της ανοιχτής Cielo, δημιουργώντας μια περιορισμένη έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 65 αντίτυπα.

Αν και η MC20 Cielo δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκτήσει το status του μπανάλ θεάματος που θα επέβαλε στους ιδιοκτήτες της να προχωρήσουν σε εξατομικευμένες λύσεις προκειμένου να ξεχωρίσουν από το πλήθος, η Maserati μπήκε ήδη «στον κόπο» να κατασκευάσει μια ειδική, περιορισμένη έκδοση με τα διακριτικά PrimaSerie και η οποία απευθύνεται σε εκείνους που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο προνόμιο της αποκλειστικότητας.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, η PrimaSerie θα κατασκευαστεί σε μόλις 65 αντίτυπα αν και οι διαφορές της σε σχέση με την «ευρείας» παραγωγής MC20 Cielo δεν είναι αυτό που κάποιος θα αποκαλούσε συνταρακτικές.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το χρώμα Aquamarina, δηλαδή την απόχρωση λανσαρίσματος του μοντέλου το οποίο συνδυάζεται με σφυρήλατους τροχούς των 20 ιντσών. Aυτό που κανείς θα μπορούσε να ορίσει ως διαφορά με την ήδη γνωστή Cielo είναι ότι στην περίπτωση της Primaserie τα διακριτικά με την τρίαινα έχουν φινίρισμα στην απόχρωση του λευκόχρυσου και συνοδεύονται από την ονομασία της έκδοσης.

Αντιστοίχως στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα δερμάτινα καθίσματα Alcantara στο χρώμα του πάγου και σε συνδυασμό με γαλάζιες ραφές αντίστοιχης απόχρωσης με το αμάξωμα. Η αναδιπλούμενη γυάλινη οροφή εξακολουθεί και στην περίπτωση της PrimaSerie να υιοθετεί την τεχνολογία PDLC (Polymer-Dispersed Liquid Crystal) η οποία μεταφράζεται πολύ απλά σε ηλεκτροχρωματική τεχνολογία η οποία επιτρέπει την μεταβολή της διαπερατότητας της επιφάνειας από το φως, αναλόγως με τις προτιμήσεις των επιβαινόντων.

Ανέπαφος παραμένει και ο twin-turbo κινητήρας V6 των 3,0 λίτρων ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας μέγιστη ταχύτητα 320 χλμ./ώρα και τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα ενώ, όπως ισχύει και για την ήδη γνωστή αντίστοιχη έκδοση, η PrimaSerie διαθέτει μια πιο σφιχτή ανάρτηση για την καλύτερη διαχείριση του επιπλέον βάρους που έχει αυξηθεί κατά 65 κιλά, εξαιτίας του μηχανισμού της οροφής.

Προς το παρόν η ιταλική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει τιμές για την έκδοση αν και αναμενόμενα η τιμή εκκίνησης θα υπερβεί την κατ΄εκτίμηση αρχική των 250.000 ευρώ της «απλής» MC20 Cielo.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!