Διαθέσιμα τα ανανεωμένα ΜΙΝΙ και ΜΙΝΙ Cabrio (τιμές)

Οι αλλαγές που έγιναν στο τρίθυρο, πεντάθυρο και cabrio μοντέλο

Διαθέσιμα τα ανανεωμένα ΜΙΝΙ και ΜΙΝΙ Cabrio (τιμές)

Οι αλλαγές που έγιναν στο τρίθυρο, πεντάθυρο και cabrio μοντέλο

Τις τιμές πώλησης στην ελληνική αγορά του ανανεωμένου ΜΙΝΙ, ανακοίνωσε το BMW Group Hellas. Οι επεμβάσεις έγιναν στο τρίθυρο και το πεντάθυρο ΜΙΝΙ, καθώς και το cabrio και αφορούν σχεδιαστικές πινελιές στο αμάξωμα, την οροφή Multitone Roof, το ανανεωμένο εσωτερικό και πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού.

Για το 3θυρο ΜΙΝΙ οι τιμές αρχίζουν από τα 19.750 ευρώ (έκδοση One με 102 ίππους), ενώ για το 5θυρο από τα 20.490 ευρώ (στην ίδια έκδοση). Με τον ίδιο κινητήρα και το επίπεδο εξοπλισμού, το ΜΙΝΙ Cabrio κοστίζει 25.870 ευρώ.

MINI και 5θυρο ΜΙΝΙ

Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, η εξαγωνική μάσκα και οι στρογγυλοί προβολείς είναι στοιχεία κλειδιά στη σχεδίαση, ακόμα περισσότερο από πριν. Οι προβολείς LED περιλαμβάνονται τώρα στο βασικό εξοπλισμό όπως και τα πίσω φώτα LED με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack). Κάθετοι αεραγωγοί αντικαθιστούν τα φώτα ομίχλης, των οποίων τη λειτουργία αναλαμβάνει τώρα ο φωτισμός κακών καιρικών συνθηκών. Όπως η λειτουργία Matrix της μεγάλης σκάλας φώτων, αποτελεί τμήμα του συστήματος προσαρμοζόμενων προβολέων LED (Adaptive LED Headlights). Επιπλέον, ο προφυλακτήρας τώρα βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος.

Τώρα μπορείς να επικοινωνείς με το ΜΙΝΙ σου μέσω του κινητού

Εκτός από το διευρυμένο πεδίο χρήσης του Piano Black στο εξωτερικό, η οροφή Multitone Roof, που επίσης διατίθεται προαιρετικά, προσφέρει νέες δυνατότητες εξατομίκευσης στο εξωτερικό του 5θυρου μοντέλου. Καθώς η επιφάνεια της οροφής εκτείνεται παράλληλα με το μεταξόνιο συγκριτικά με το 3θυρο MINI, η χρωματική διαβάθμιση που ξεκινά με San Marino Blue, συνεχίζεται με Pearly Aqua και ολοκληρώνεται με Jet Black στο πίσω τμήμα της Multitone Roof είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Αυτή η τεχνική διαδοχικής εφαρμογής τριών αποχρώσεων είναι πλήρως ενσωματωμένη στη διαδικασία παραγωγής του Βρετανικού εργοστασίου της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη. Παρόλα αυτά, ανεπαίσθητες αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο είναι πάντα αναμενόμενες λόγω της επιρροής των διαφορετικών εξωτερικών συνθηκών. Ως αποτέλεσμα, κάθε 5θυρο MINI με οροφή Multitone Roof που περνά από τη γραμμή παραγωγής είναι μοναδικό.

Η οροφή Multitone Roof μπορεί να συνδυάζεται με όλους σχεδόν τους εξωτερικούς χρωματισμούς που διατίθεται για το 5θυρο MINI, μεταξύ των οποίων το νέο μεταλλικό χρώμα Rooftop Grey. Το εξίσου ισχυρό και κομψό γκρι φινίρισμα αμαξώματος, με ασημί λάμψη, συμπληρώνει ιδανικά την εντυπωσιακή οροφή.

Στο εσωτερικό του 5θυρου MINI, η ευρυχωρία συνδυάζεται τώρα με ένα προηγμένο, υψηλής ποιότητας cockpit και νέα χαρακτηριστικά άνεσης. Οι κεντρικοί αεραγωγοί, που έρχονται πρόσωπο με τις επιφάνειες του εσωτερικού, και η νέα σχεδίαση του κεντρικού οργάνου, που φιλοξενεί την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών (στάνταρ), συνθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον που αποπνέει την αίσθηση της ποιότητας. Στην πλευρά του οδηγού, ξεχωρίζει η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (προαιρετική) και το σπορ δερμάτινο τιμόνι (στάνταρ) με ανασχεδιασμένα πολυλειτουργικά μπουτόν. Για τις κρύες ημέρες, διατίθεται τώρα προαιρετικά για πρώτη φορά θερμαινόμενο τιμόνι.

Ο φωτισμός και τα φώτα συνεισφέρουν περισσότερο από ποτέ στην αίσθηση θαλπωρής και άνεσης στο εσωτερικό του 5θυρου ΜΙΝΙ. Το φόντο απεικόνισης στην οθόνη του κεντρικού οργάνου και στην οθόνη του ψηφιακού cockpit μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Τα “Lounge” και “Sport” modes έχουν τη δική τους χρωματική φιλοσοφία. Το φόντο απεικόνισης μπορεί να συνδυάζονται με τα MINI Driving Modes ενώ σε συνδυασμό με το νέο, προαιρετικό Ambient Light, οι αποχρώσεις της οθόνης μπορούν να εναρμονίζονται με το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στο 5θυρο MINI.

ΜΙΝΙ 3θυρο Κυβισμός Ισχύς Τιμή
One 1.499 κ.εκ. 102 ίπποι 19.750
Cooper 1.499 κ.εκ. 136 ίπποι 21.520
Cooper S 1.998 κ.εκ. 178 ίπποι 26.560
John Cooper Works 1.998 κ.εκ. 231 ίπποι 32.950
Cooper SE 0 184 ίπποι 33.960
Cooper SE Urban 0 184 ίπποι 37.941
ΜΙΝΙ 5θυρο Κυβισμός Ισχύς Τιμή
One 1.499 κ.εκ. 102 ίπποι 20.490
Cooper 1.499 κ.εκ. 136 ίπποι 22.265
Cooper S 1.998 κ.εκ. 178 ίπποι 27.440

 

ΜΙΝΙ Cabrio

Οι φρέσκιες πινελιές στο εξωτερικό εκφράζονται με ιδιαίτερη ένταση σε συνδυασμό με την εξωτερική απόχρωση Zesty Yellow που διατίθεται αποκλειστικά για το MINI Cabrio. Η δυναμική, λαμπερή κίτρινη απόχρωση τονίζει τη ζωηρή εμφάνιση του MINI Cabrio. Στο εμπρός τμήμα, κοσμεί επίσης τη λωρίδα του προφυλακτήρα, που χρησιμεύει και ως βάση για την πινακίδα κυκλοφορίας και δεν βάφεται πλέον σε μαύρο αλλά πάντα στο ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητο. Η μινιμαλιστική γλώσσα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο ένα κλασικό στοιχείο ταυτότητας της μάρκας. Η εξαγωνική μάσκα είναι μεγαλύτερη και πιο δυναμική, ενώ μαύρα εσωτερικά κελύφη δείχνουν τους στρογγυλούς προβολείς ακόμα πιο εκφραστικούς. Οι μονάδες LED στο βασικό εξοπλισμό προσφέρουν λαμπερό και ομοιόμορφο φωτισμό του δρόμου. Κάθετες εισαγωγές αέρα για τα air curtains έχουν αντικαταστήσει τα φώτα ομίχλης.

Οι προσεγμένες μετατροπές στο προφίλ περιλαμβάνουν πλαίσια θόλων τροχών με νέο περίγραμμα. Επιπλέον, τα φλας που είναι ενσωματωμένα στα επανασχεδιασμένα φινιστρίνια είναι LED. Στο πίσω τμήμα, η καθαρή σχεδίαση και τα στάνταρ φώτα LED σε μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack) προσελκύουν το βλέμμα.

Το MINI Cabrio συνδυάζει τον ενθουσιασμό για open-top διασκεδαστική οδήγηση με έξυπνη λειτουργικότητα. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το τελείως αθόρυβο, υφασμάτινο soft top μπορεί να ανοίγει και να κλείνει μέσα σε 18 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Το soft top μπορεί επίσης να ενεργοποιείται σε ταχύτητες έως 30 km/h. Για ελεγχόμενη παροχή φρέσκου αέρα και ηλιακού φωτός, το εμπρός τμήμα του soft top είναι συρόμενο σε μία διαδρομή μήκους 40 cm. Αυτή η λειτουργία της ηλιοροφής διατίθεται σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Εναλλακτικά, αντί της μαύρης έκδοσης, υπάρχει επίσης ένα soft top MINI Yours, που παραπέμπει στην πατρίδα της μάρκας MINI με ένα μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack) σε απόχρωση titanium grey. Το δυναμικό γραφικό του βέλους στο soft top του MINI Cabrio στην έκδοση Sidewalk Edition είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Για την τελευταία γενιά του MINI Cabrio, υπάρχουν τρεις εκδόσεις κινητήρων με ισχύ από 102 έως 178 ίππους. Οι βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους υιοθετούν σύγχρονη τεχνολογία MINI TwinPower Turbo και συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d. Η γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει επίσης την σούπερ σπορ έκδοση MINI John Cooper Works Cabrio. Ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 231 ίππων προσφέρει επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, το σπριντ 0 – 100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Ο αποκλειστικός χαρακτήρας του αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με νέα στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού. Εκτός από τον εξωτερικό χρωματισμό Zesty Yellow, διατίθενται δύο νέα χρώματα αμαξώματος, Rooftop Grey metallic και Island Blue metallic. Η γκάμα ζαντών αλουμινίου περιλαμβάνει πέντε νέες εκδόσεις. Μεταξύ αυτών είναι ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών σε σχέδιο Scissor Spoke, μέχρι πρότινος διαθέσιμες μόνο για το MINI Cabrio Sidewalk, και οι ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke με ομόκεντρη δίχρωμη εμφάνιση.

Οι νέες εκδόσεις και τα πακέτα εξοπλισμού προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες εξατομίκευσης. Με αρμονικά συνδυασμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, οι εκδόσεις Classic, MINI Yours και John Cooper Works υπογραμμίζουν έξυπνα τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του MINI Cabrio. Παρομοίως, τα νέα πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση σε επίπεδο άνεσης, συστημάτων υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας.

ΜΙΝΙ Cabrio Κυβισμός Ισχύς Τιμή
One 1.499 κ.εκ. 102 ίπποι 25.870
Cooper 1.499 κ.εκ. 136 ίπποι 27.380
Cooper S 1.998 κ.εκ. 178 ίπποι 33.320
John Cooper Works 1.998 κ.εκ. 231 ίπποι 40.110
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!