Νέα έκδοση του Mazda MX-5 με λευκό δερμάτινο σαλόνι

Το δημοφιλές roadster ανανεώνεται και προσφέρει περισσότερους συνδυασμούς

Νέα έκδοση του Mazda MX-5 με λευκό δερμάτινο σαλόνι

Το δημοφιλές roadster ανανεώνεται και προσφέρει περισσότερους συνδυασμούς

Σε νέες επιλογές αποχρώσεων τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά διατίθεται το MX-5. Η Mazda Autoone ανακοίνωσε το λανσάρισμα της ειδικής έκδοσης Takumi, με λευκή δερμάτινη επένδυση, το εξωτερικό χρώμα Deep Crystal Blue Mica, ζάντες της BBS διαστάσεων 16 και 17 ιντσών και σκούρα κόκκινη οροφή soft-top. Παράλληλα, έχει βελτιωθεί η μόνωση στο MX-5 με την μαλακή οροφή.

Η Mazda συμπεριέλαβε επίσης το σύστημα ασύρματης διασύνδεσης με Apple CarPlay τόσο στην έκδοση με υφασμάτινη οροφή όσο και στην έκδοση RF. Το MX-5 του 2021 μπορεί επίσης να εφοδιαστεί και με το ηχοσύστημα της BOSE εννέα ηχείων καθώς και το σύστημα πλοήγησης Mazda SD με τρισδιάστατη απεικόνιση.

Επιπλέον, η εταιρεία επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της επετειακής περιορισμένης έκδοσης των 100ετών. Ο συνδυασμός του Λευκού Snowflake White Pearlescent για το αμάξωμα με το μπορντό στις μοκέτες και τις δερμάτινες ταπετσαρίες, αποτελεί ένα φόρο τιμής στο πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της Mazda, το Mazda R360 Coupe που κυκλοφόρησε το 1960.

Η τελευταία γενιά του roadster διαθέτει κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv που εξασφαλίζει περισσότερη οδηγική απόλαυση και χαμηλότερη κατανάλωση. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον Skyactiv-G 1.5, που αποδίδει 132 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 152 Nm στις 4.000 σ.α.λ. και τον 2λιτρο Skyactiv-G με 184 ίππους στις 7.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 205 Nm είναι διαθέσιμη στις 4.000 σ.α.λ. Για ακόμα περισσότερη βελτίωση της κατανάλωσης, ο Skyactiv-G 2.0 εφοδιάζεται με το σύστημα i-Eloop, ένα σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, και το σύστημα start-stop που ονομάζεται Mazda i-stop.

Νέος κινητήρας για το Mazda CX-30

Το MX-5 του 2021 εφοδιάζεται με μια ολοκληρωμένη σειρά διαθέσιμων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης κάτω από την ομπρέλα του i-Activsense, όπως σύστημα προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning System – LDWS) και τα full-LED φωτιστικά σώματα με αυτόματη ρύθμιση εμβέλειας, που εξασφαλίζει μόνιμα τον ιδανικό φωτισμό του δρόμου. Στα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας περιλαμβάνεται επίσης και η υποβοήθηση στάθμευσης (RCTA), που προειδοποιεί τον οδηγό για την πίσω διασταυρούμενη κυκλοφορία όταν εκείνος κινείται με όπισθεν, το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Assistant Plus – BSM), που ελέγχει τα τυφλά σημεία, και το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού Matrix LED με μεταβαλλόμενα προγράμματα.

Το MX-5 2021 έχει βελτιωθεί και ανανεωθεί. Αυτό που παραμένει διαχρονικά απαράλλακτο είναι η μοναδικά απολαυστική οδήγηση που προσφέρει σε όλους τους οδηγούς του. Η τιμή εκκίνησης για το Mazda MX-5 2021 ανέρχεται στις 26.860 ευρώ (έκδοση Challenge G132 Soft Top), ενώ για το MX-5 Takumi στις 36.115 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!