Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Ποιο είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στάθμευσης και το κόστος

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Ποιο είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στάθμευσης και το κόστος

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αττική, ο Δήμος Αθηναίων επαναφέρει σε ισχύ από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Ήδη, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες προφορικά αλλά και με ενημερωτικά έντυπα. Στο εξής στις θέσεις που έχουν χωροθετηθεί για τα οχήματα επισκεπτών θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο κατόπιν καταβολής αντίστοιχου τέλους.

Η Ελεγχόμενη Στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ενώ στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, επίσης όλες τις ημέρες και ώρες.

Η χρέωση στάθμευσης, το χρονικό όριο και η προμήθεια των προπληρωμένων καρτών

Για τα οχήματα επισκεπτών, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Για στάθμευση δυόμισι ωρών ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει 4 ευρώ και τριών ωρών 6 ευρώ.

Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 1€, 2€ και 6€). Οι εν λόγω κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές (περίπτερα κλπ.). Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων http://www.cityofathens.gr/kykloforia-stathmeysi/systima-elegxomenis-stathmeysis.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα παρέχεται και πάλι η δυνατότητα καταβολής του προβλεπόμενου τέλους από απόσταση για τη στάθμευση οχημάτων στις θέσεις επισκεπτών και μέσω χρήσεως συσκευών Android και iOS συγκεκριμένα μέσω της Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ελεγχόμενης Στάθμευσης (MyAthensPass). Το τέλος στάθμευσης μέσω της εφαρμογής ΜyAthensPass είναι ανάλογο της διάρκειας στάθμευσης, όπως συμβαίνει και στις λοιπές κάρτες στάθμευσης επισκεπτών, ενώ η χρήση της εν λόγω εφαρμογής δεν απαιτεί τοποθέτηση κάρτας στο όχημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!