Η Ford παρουσίασε τον “έξυπνο καθρέπτη” για μείωση των ατυχημάτων

Προσφέρεται στα Transit και Transit Custom

Η Ford παρουσίασε τον “έξυπνο καθρέπτη” για μείωση των ατυχημάτων

Προσφέρεται στα Transit και Transit Custom

Μια νέα τεχνολογία της Ford έχει ως στόχο τη μείωση των ατυχημάτων. Πρόκειται για μια οθόνη στον εσωτερικό καθρέπτη, η οποία παρέχει πανοραμική ορατότητα προς τα πίσω. Αποτελεί εξοπλιστικό στοιχείο των Transit και Transit Custom και βοηθάει τον οδηγό να έχει καλύτερη εικόνα προς τα πίσω, αναγνωρίζοντας σε ευρύτερο πεδίο ποδηλάτες, πεζούς ή και αυτοκίνητα.

Η οθόνη προβάλει μέσω κάμερας που είναι τοποθετημένη πίσω σε πραγματικό χρόνο όλα όσα γίνονται πίσω από το αυτοκίνητο, ρυθμίζοντας αυτόματα τη φωτεινότητα ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό. Ο συγκεκριμένος καθρέπτης βοηθάει τον οδηγό να έχει καλύτερη εποπτεία προς τα πίσω, ειδικά όταν μπαίνει σε πλατείες, όταν αλλάζει λωρίδα ή όταν θέλει να πλησιάσει κάποιο χώρο στάθμευσης στην άκρη του δρόμου.

Ο συγκεκριμένος καθρέπτης στοιχίζει περίπου 800 ευρώ και είναι διαθέσιμος για τα Ford Transit και Transit Custom που εφοδιάζονται με κλειστή πίσω πόρτα, χωρίς παράθυρο. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων σε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, ακόμα και σε παλαιότερης χρονολογίας μοντέλα και πιο συγκεκριμένα σε Transit με χρονολογία παραγωγής από το 2014 και Transit Custom από το 2012.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!