Νέα φανάρια στους δρόμους: Τι αλλαγές έχουν

Το έργο αναβάθμισης των φωτεινών σηματοδοτών στην Αττική είναι προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια

Νέα φανάρια στους δρόμους: Τι αλλαγές έχουν

Το έργο αναβάθμισης των φωτεινών σηματοδοτών στην Αττική είναι προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια

Πιθανώς να έχετε προσέξει τους νέους φωτεινούς σηματοδότες που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου. Τα νέα φανάρια είναι πιο ορατά, κατά την ημέρα ή τη νύχτα, αλλά και πιο ασφαλή.

Οι σύγχρονοι σηματοδότες έχουν γαλβανισμένες κολώνες, φωτισμό LED για χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη ορατότητα κυρίως την ημέρα, καθώς και λειτουργία με χαμηλή τάση (42V έναντι 220V), για μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης ή πρόσκρουσης οχήματος πάνω τους.

Αυτή την περίοδο αντικαθίστανται τα φανάρια περιμετρικά της πλατείας Κολωνακίου και κατά μήκος της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, με τους φωτεινούς σηματοδότες στην περιοχή να μην έχουν αντικατασταθεί εδώ και δεκαετίες. Οι εργασίες στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν τμήμα της συνολικής αναβάθμισης του δικτύου υπό την Περιφέρεια Αττικής, ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ.

«Ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου της Αττικής και η ασφάλεια οδηγών και πεζών είναι ύψιστη προτεραιότητά μας. Μετά από πολλές δεκαετίες εκσυγχρονίζεται και αυτοματοποιείται το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Αθήνας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να αξιοποιούμε στην πράξη τη νέα τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσουμε την ασφάλεια των πολιτών και να μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και με νέες παρεμβάσεις σε όλη την Αττική, με στόχο να νιώθουν όλοι πολίτες που κινούνται στο οδικό δίκτυο απόλυτα ασφαλείς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι οι νέοι σηματοδότες LED που αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους φωτεινούς σηματοδότες με λαμπτήρες πυράκτωσης, έχουν πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος και πληρούν το σύνολο των Εθνικών και Ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων.

Ταυτόχρονα με τις ανωτέρω εργασίες, έγινε και μεταφορά της διάβασης πεζών που βρισκόταν στο ύψος της οδού Αναγνωστοπούλου. Η διάβαση μεταφέρθηκε στο ύψος του πεζόδρομου της οδού Τσακάλωφ προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των πεζών. Η μεταφορά της διάβασης πεζών αποτελούσε από όταν κατασκευάστηκε ο πεζόδρομος πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!