F1: O Ryo Hirakawa εφεδρικός οδηγός της McLaren το 2024

H McLaren ανακοίνωσε ότι ο Ιάπωνας Ryo Hirakawa, που αγωνίζεται με την Toyota στο WEC και είναι νικητής των 24 Ωρών του Le Mans, θα αποτελεί εφεδρικό οδηγό της βρετανικής ομάδας στη Formula 1 το 2024.

F1: O Ryo Hirakawa εφεδρικός οδηγός της McLaren το 2024

H McLaren ανακοίνωσε ότι ο Ιάπωνας Ryo Hirakawa, που αγωνίζεται με την Toyota στο WEC και είναι νικητής των 24 Ωρών του Le Mans, θα αποτελεί εφεδρικό οδηγό της βρετανικής ομάδας στη Formula 1 το 2024.

O 29χρονος Ιάπωνας Ryo Hirakawa θα γίνει μέλος του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της McLaren. Συνεπώς, ο Hirakawa θα υποστηρίζει την ομάδα με δουλειά στον προσομοιωτή και θα διεξάγει πρόγραμμα δοκιμών κατά τη διάρκεια της χρονιάς του 2024 με την MCL35M του 2021.

Ο Ιάπωνας οδηγός θα συνδυάσει τα καθήκοντά του στη McLaren με τον τρέχοντα ρόλο του στην Toyota Gazoo Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), όπου υπερασπίζεται τον περυσινό του τίτλο (τον οποίο κατέκτησε μαζί με τους Sebastien Buemi και Brendon Hartley) προηγείται στη βαθμολογία της κατηγορίας Hypercar. Μαζί με το πλήρωμά του, ο Hirakawa κατέκτησε και τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans πέρυσι.

O Ιάπωνας δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που εντάχθηκα στην ομάδα F1 της McLaren ως εφεδρικός οδηγός. Είναι μια συναρπαστική προοπτική να δουλέψω με μια τόσο σεβαστή ομάδα και είμαι ευγνώμων στο Zak (Brown) και τον Andrea (Stella) για την ευκαιρία. Έχω ήδη γνωρίσει την ομάδα και έχω ζήσει την εμπειρία του προσομοιωτή στο MTC (McLaren Technology Centre), γεγονός που μου επέτρεψε να ξεκινήσω αμέσως. Τώρα είμαι πλήρως προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος για το υπόλοιπο του 2023».

«Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να εκφράσω δύο σημεία εκτίμησης. Το πρώτο αφορά την Toyota Gazoo Racing. Τους είμαι ευγνώμων που μου επέτρεψαν να υπηρετήσω ως οδηγός στις δύο ομάδες. Το δεύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στον Morizo-san (Akio Toyoda), ο οποίος με υποστήριξε ως οδηγό. Ως οδηγός ο ίδιος, η συμβουλή του ήταν ότι πρέπει να οδηγήσω οποιοδήποτε αυτοκίνητο μου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθώ. Επομένως, θέλω να εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτή την ευκαιρία και να του ανταποδώσω τη χάρη δείχνοντάς του πώς έχω εξελιχθεί».

Ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andrea Stella, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω το Ryo στη McLaren Racing ως εφεδρικό οδηγό της Formula 1, για να ενισχύσουμε περαιτέρω την αυξανόμενη ομάδα οδηγών υποστήριξης. Είμαστε ευγνώμονες στην Toyota Gazoo Racing για τη συνεργασία τους, επιτρέποντας στο Ryo να αναλάβει το νέο ρόλο, παράλληλα με τα οδηγικά του καθήκοντα».

«Έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στην πίστα κερδίζοντας το Le Mans, καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τον Ryo, ο οποίος έχει ήδη περάσει χρόνο στον προσομοιωτή του MTC. Η πλούσια εμπειρία του θα ωφελήσει την ομάδα σε διάφορους τομείς, καθώς θα ενταχθεί στον ισχυρό οδηγικό μας κορμό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!