F1: Με τους ίδιους οδηγούς και το 2024 η Alfa Romeo Sauber

Η ομάδα της Sauber, που αγωνίζεται φέτος για τελευταία χρονιά στη Formula 1 με την ονομασία Alfa Romeo, καθώς θα περάσει στα χέρια της Audi, θα διατηρήσει την ίδια οδηγική σύνθεση και το 2024, με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou να παραμένουν στις τάξεις της.

F1: Με τους ίδιους οδηγούς και το 2024 η Alfa Romeo Sauber

Η ομάδα της Sauber, που αγωνίζεται φέτος για τελευταία χρονιά στη Formula 1 με την ονομασία Alfa Romeo, καθώς θα περάσει στα χέρια της Audi, θα διατηρήσει την ίδια οδηγική σύνθεση και το 2024, με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou να παραμένουν στις τάξεις της.

Το 2024, η ομάδα της Sauber θα εισέλθει σε μία καινούργια εποχή, καθώς από τις αρχές του επόμενου έτους, η Audi θα κατέχει το 50% της ομάδας. Η Sauber θα γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Audi κατά την είσοδο της γερμανικής μάρκας στη Formula 1 το 2026. Συνεπώς, φέτος είναι η τελευταία σεζόν που η ομάδα από το Hinwil αγωνίζεται με το όνομα Alfa Romeo, με την οποία διατηρούσε εμπορική συμφωνία. Για τη διετία 2024-2025, η ομάδα αναμένεται να αγωνίζεται με το όνομα Sauber, πριν μετονομαστεί σε Audi.

Παρότι η ομάδα εισέρχεται σε μεταβατική περίοδο, η παραμονή του 34χρονου Φινλανδού νικητή 10 Grand Prix, Valtteri Bottas, στην ομάδα ήταν δεδομένη και η επιβεβαίωση αποτελούσε μία τυπική διαδικασία. Ωστόσο, υπήρχαν περισσότερες αμφιβολίες για το μέλλον του 24χρονου Κινέζου Guanyu Zhou. Αμφότεροι οι οδηγοί θα συνεχίσουν για τρίτη χρονιά την πορεία τους με την ομάδα. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή στο Πρωτάθλημα Formula 2, ο 20χρονος Γάλλος Theo Pourchaire θα παραμείνει αναπληρωματικός οδηγός.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση, ο Zhou είχε δηλώσει: «Έχει καθυστερήσει λίγο περισσότερο από ό,τι περίμενα. Αλλά νομίζω ότι αυτό οφείλεται απλώς στο ότι εγώ, μαζί με την Alfa Romeo, προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Είμαι χαρούμενος που θα είμαστε μαζί, περνώντας όλο και περισσότερα χρόνια μαζί με αυτή την ομάδα. Το μέλλον είναι λαμπρό για το πού οδεύει η ομάδα».

Ενώ υπήρχαν φήμες ότι ο Zhou δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη που ζητούσε η ομάδα, ο ίδιος σχολίασε: «Έχω προσωπικούς σπόνσορες και δεν γνωρίζω τις φήμες, αλλά δεν αισθάνομαι ότι μου λείπουν τα θεμέλια από αυτή την πλευρά. Δεν είναι σαν το πρώτο συμβόλαιο που κάνει στη Formula 1, όπου όλα εξαρτώνται από την ομάδα. Το δεύτερο είναι λίγο πιο λεπτομερές. Αισθάνομαι ότι αυτό που κάνω στην πίστα δείχνει ότι αξίζω να συνεχίσω να βρίσκομαι σε αυτό το paddock. Η σχέση μου με τον Valtteri είναι πολύ καλή και εργαζόμαστε στενά μαζί και με την ομάδα για να ωθήσουμε όλους προς τα εμπρός».

Το γεγονός ότι ο Zhou παραμένει στη Sauber, σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Grand Prix της πατρίδας του το 2024: «Είμαι επίσης ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να αγωνιστώ επιτέλους με την ομάδα μου στην Κίνα, μπροστά στο κοινό της πατρίδας μου. Θα είναι μια σπουδαία στιγμή και είμαι περήφανος που θα μπορέσω να τη μοιραστώ με όλους εκείνους που με έχουν υποστηρίξει».

O εκπρόσωπος της ομάδας, Alessandro Alunni Bravi δήλωσε: «Η απόφαση να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με τη σύνθεση των οδηγών μας αμετάβλητη, αποτελεί απόδειξη της επένδυσης που έχουμε κάνει στο πρόγραμμά μας. Τίποτα στην F1 δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, και πήραμε συνειδητά την απόφαση να επικεντρωθούμε στη σταθερότητα και να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα μας από κοινού, καθώς ξεκινάμε μια σημαντική μεταβατική περίοδο».

«Ο Valtteri και ο Zhou είναι οδηγοί με γνωστό ταλέντο και ικανότητες και συνεργάζονται πολύ καλά. Ταιριάζουν καλά και μπορούν να πιέζουν ο ένας τον άλλον. Ο Valtteri έχει αναλάβει πραγματικό ηγετικό ρόλο στην ομάδα, πιέζοντας όλους μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Zhou έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα προόδου τα τελευταία δύο χρόνια και περιμένουμε να συνεχίσει αυτή την πορεία το 2024. Τώρα, η σκυτάλη έχει επιστρέψει σε εμάς: πρέπει να δώσουμε και στους δύο οδηγούς ένα καλό αυτοκίνητο και να τους βάλουμε στις καλύτερες συνθήκες για να αποδώσουν».

Ο Valtteri Bottas δήλωσε: «Έχω την αίσθηση ότι έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι μπροστά μας, για αυτό είμαι ευτυχής και ευγνώμων που μπορώ να προσβλέπω στο 2024, γνωρίζοντας πώς διαμορφώνεται η ομάδα. Υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα μας, τα πάω καλά με τον Zhou και οι δυο μας πιέζουμε ο ένας τον άλλον σκληρά για να βελτιωθούμε».

«Υπάρχει εντυπωσιακός όγκος δουλειάς που γίνεται στα παρασκήνια, στο Hinwil και όχι μόνο, και τώρα που η σύνθεση έχει οριστεί για το επόμενο έτος, μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στη βελτίωση, ξεκινώντας ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη. Κάθε βήμα που κάνουμε προς τα εμπρός είναι για φέτος και του χρόνου, οπότε έχουμε κίνητρο να δίνουμε το μέγιστο, κάθε φορά που βρισκόμαστε στην πίστα ή στο εργοστάσιο».

Η ανακοίνωση της Sauber αφήνει –θεωρητικά– μόνο 3 cockpit κενά στο grid του 2024, αυτά της AlphaTauri και το δεύτερο της Williams.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!