F1: Όλες οι ομάδες συμμορφώθηκαν με το budget cap του 2022

Η FIA ανακοίνωσε ότι όλες οι ομάδες της Formula 1 είχαν δαπάνες μικρότερες του ανώτατου budget που είχε οριστεί για το Πρωτάθλημα του 2022.

F1: Όλες οι ομάδες συμμορφώθηκαν με το budget cap του 2022

Η FIA ανακοίνωσε ότι όλες οι ομάδες της Formula 1 είχαν δαπάνες μικρότερες του ανώτατου budget που είχε οριστεί για το Πρωτάθλημα του 2022.

Η FIA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε όσων αφορά την οικονομική δραστηριότητα των ομάδων την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με τα ευρήματα της FIΑ, όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα του 2022 της Formula 1, σεβάστηκαν το ανώτατο όριο εξόδων που είχε οριστεί για τη σεζόν. Δεν υπήρξε καμία παράβαση ή υπέρβαση, συνεπώς αποφεύχθηκε οποιουδήποτε είδους ποινή, παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας ανέφερε: «Η FIA επιβεβαιώνει ότι η Διοίκηση του ανώτατου ορίου εξόδων έχει πλέον ολοκληρώσει την εξέταση των εγγράφων που υποβλήθηκαν από κάθε ομάδα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 της FIA του 2022. Η Διοίκηση του ανώτατου ορίου κόστους της FIA έχει εκδώσει πιστοποιητικά συμμόρφωσης και στις 10 ομάδες».

«Ο έλεγχος ήταν μια εντατική και διεξοδική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε με λεπτομερή ανάλυση των εγγράφων που υπέβαλαν οι ανταγωνιστές. Επιπλέον, υπήρξε εκτενής έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων εκτός F1 που αναλάμβαναν οι ομάδες, ο οποίος περιλάμβανε πολλαπλές επιτόπιες επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των ομάδων και προσεκτικές διαδικασίες ελέγχου για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους οικονομικούς κανονισμούς».

«Η Διοίκηση του ορίου εξόδων σημειώνει ότι όλες οι ομάδες ενήργησαν ανά πάσα στιγμή με πνεύμα καλής πίστης και συνεργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η FIA σημειώνει επίσης ότι οι οικονομικοί κανονισμοί είναι ουσιώδεις για τη μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα του αθλήματος και ότι θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να βελτιώνονται, με βάση τα ευρήματα κάθε διαδικασίας ελέγχου».

«Αυτό αφορά τόσο τους ίδιους τους κανονισμούς, οι οποίοι συντάσσονται και εγκρίνονται στο πλαίσιο της διαδικασίας διακυβέρνησης της FIA Formula 1, όσο και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται και ελέγχονται. Η FIA έχει πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε αυτό το τμήμα για το συλλογικό όφελος του αθλήματος».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!