F1: Έως το 2032 στο Πρωτάθλημα το GP Ουγγαρίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε την πενταετή επέκταση του συμβολαίου του GP Ουγγαρίας, γεγονός που εξασφαλίζει τη θέση του αγώνα στο Πρωτάθλημα έως το 2032, με αναβαθμίσεις να πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Hungaroring.

F1: Έως το 2032 στο Πρωτάθλημα το GP Ουγγαρίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε την πενταετή επέκταση του συμβολαίου του GP Ουγγαρίας, γεγονός που εξασφαλίζει τη θέση του αγώνα στο Πρωτάθλημα έως το 2032, με αναβαθμίσεις να πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Hungaroring.

Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ότι το Grand Prix Ουγγαρίας θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα για πέντε επιπλέον χρόνια, δηλαδή έως το 2032, επεκτείνοντας την υπάρχουσα συμφωνία που ίσχυε μέχρι το 2027. Η νέα συμφωνία ακολουθεί την ανακοίνωση ότι οι εγκαταστάσεις του Hungaroring θα δεχθούν σημαντικές ανακαινίσεις έως το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κτιρίου για τα pits και μιας νέας κερκίδας δίπλα από την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

Η μήκους 4,381 χλμ. πίστα του Hungaroring βρίσκεται 20 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη και φιλοξενεί Grand Prix του Πρωταθλήματος της Formula 1 από το 1986. Έκτοτε, αποτελεί μόνιμο και αγαπημένο σταθμό της σεζόν, λόγω της μοναδικής του ατμόσφαιρας. Αυτό το τριήμερο αναμένεται συνολική προσέλευση 300.000 θεατών.

Ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε: «Είναι σπουδαία νέα η ανακοίνωση της παράτασης του Grand Prix Ουγγαρίας για πέντε επιπλέον χρόνια, καθώς επιστρέφουμε για άλλο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση στο Hungaroring. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη πίστα δίπλα στην απίστευτη πόλη της Βουδαπέστης, την οποία όλοι οι οδηγοί και οι οπαδοί μας περιμένουν με ανυπομονησία στο πρόγραμμα».

«Το ότι βλέπουμε δέσμευση από το διοργανωτή στην Ουγγαρία να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις και να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία για τους οπαδούς είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα και κάτι που θέλουμε να δούμε να κάνουν όλες οι διοργανώσεις μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε τους αγώνες μας ακόμη καλύτερους».

Ο Zsolt Gyulay, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Hungaroring, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι και έχουμε την τιμή να συμφωνήσουμε σε αυτή την επέκταση συμβολαίου. Δεδομένης της εκπληκτικής αύξησης της παγκόσμιας δημοτικότητας της F1, η οποία βλέπει πλέον περισσότερους διοργανωτές από ποτέ άλλοτε να διεκδικούν την ένταξή τους στο Πρωτάθλημα, η σημερινή υπογραφή σηματοδοτεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για εμάς».

«Όπως αρμόζει, οι αναβαθμίσεις στη διάσημη πίστα μας -οι οποίες περιλαμβάνουν ανακαινίσεις στο κύριο κτίριο paddock, την κύρια κερκίδα και τις ζώνες θεατών- αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2026. Θα είναι πηγή μεγάλης ικανοποίησης να φιλοξενήσουμε τις ομάδες και τους οπαδούς, που θα είναι πάντα η κύρια προτεραιότητά μας, σε έναν χώρο παγκόσμιας κλάσης, που θα αντικατοπτρίζει τα υψηλά πρότυπα που περιμένουν από ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της F1».

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ ξεκινήσαμε τις εργασίες για αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο πριν από οκτώ χρόνια και η σημερινή ανακοίνωση λειτουργεί ως επιστέγασμα των συλλογικών μας προσπαθειών. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα και ανυπομονώ για πολλά ακόμη χρόνια κορυφαίων αγώνων F1 στο Hungaroring».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!