F1: Κατέφθασε στο Silverstone η ομάδα του Brad Pitt

H μυθοπλαστική 11η ομάδα της Formula 1, η APXGP, που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της κινηματογράφησης της ταινίας με θέμα τη Formula 1 και πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, έχει δικό της γκαράζ στα pits του GP Μ. Βρετανίας.

F1: Κατέφθασε στο Silverstone η ομάδα του Brad Pitt

H μυθοπλαστική 11η ομάδα της Formula 1, η APXGP, που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της κινηματογράφησης της ταινίας με θέμα τη Formula 1 και πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, έχει δικό της γκαράζ στα pits του GP Μ. Βρετανίας.

Καθώς ξεκινούν οι προετοιμασίες στο Silverstone για τον Grand Prix Μ. Βρετανίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο, ένα πλήρες γκαράζ και pit wall είναι αφιερωμένο στην «ομάδα» APXGP για την οποία «αγωνίζεται» ο Sonny Hayes, ο πολύπειρος οδηγός που υποδύεται στην ταινία της Apple o Brad Pitt.

Το GP M. Βρετανίας θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που τα γυρίσματα για την ανώνυμη ακόμη ταινία θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια αγώνα της Formula 1. Θα πραγματοποιηθεί ένας συνδυασμός γυρισμάτων στα pits και στο paddock καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι η ομάδα αγωνίζεται μαζί με τις υπόλοιπες, και θα υπάρξουν 7-8 περιπτώσεις που το μονοθέσιο της APXGP που θα βγει στην πίστα μόνο του.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο μονοθεσίου της Formula 2, το οποίο με τη βοήθεια της ομάδας της Mercedes έχει δεχθεί τροποποιήσεις για να μοιάζει με μονοθέσιο F1. Έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και 15 κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του. Η F1 δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες του χρωματισμού του μονοθεσίου, το οποίο διαθέτει μαύρη-χρυσή διαμόρφωση, που θυμίζει τα θρυλικά χρώματα της Lotus με σπόνσορα την JPS (δεκαετία 1970 – μέσα δεκαετίας 1980).

Το σενάριο της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Brad Pitt, ο οποίος, έχοντας κάνει μία εντυπωσιακή καριέρα στη Formula 1, επιστρέφει στο άθλημα ως βετεράνος σε μια ομάδα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του grid. Ο νεαρός ταλαντούχος team-mate του θα είναι ο Damson Idris (όνομα χαρακτήρα: Joshua Pearce).

Ο σκηνοθέτης Joe Kosinski έχει δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει την πιο αυθεντική ταινία αγώνων που έχει γίνει ποτέ. Ωστόσο, οι σύγχρονες πολυπλοκότητες καθιστούν αδύνατο να υπάρχουν επιπλέον μονοθέσια σε μια επίσημη περίοδο της F1, και είναι ξεκάθαρο ότι η τεχνολογία CGI θα είναι σε θέση να βοηθήσει στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι δημιουργοί της ταινίας ζήτησαν επίσης τη βοήθεια του Lewis Hamilton, που ενεργεί ως συμπαραγωγός, για να κάνουν την ταινία όσο το δυνατόν πιο αληθοφανή. Επιπλέον, έχει δοθεί η άδεια να τοποθετηθούν ειδικές μικρές κινηματογραφικές κάμερες στις κανονικές υποδοχές των τηλεοπτικών καμερών των μονοθεσίων της F1 στους φετινούς αγώνες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!