F1: H Alpine πούλησε το 24% της ομάδας της έναντι € 200 εκατ.

Δεν αποτελούσε μυστικό ότι η ομάδα της Alpine έψαχνε επενδυτές οι οποίοι θα της προσέφεραν το απαιτούμενο κεφάλαιο για να αναβαθμίσεις τις εγκαταστάσεις της. Το γκρουπ επενδυτικών εταιρειών που αγόρασε το 24% της γαλλικής ομάδας περιλαμβάνει και γνωστούς ηθοποιούς.

F1: H Alpine πούλησε το 24% της ομάδας της έναντι € 200 εκατ.

Δεν αποτελούσε μυστικό ότι η ομάδα της Alpine έψαχνε επενδυτές οι οποίοι θα της προσέφεραν το απαιτούμενο κεφάλαιο για να αναβαθμίσεις τις εγκαταστάσεις της. Το γκρουπ επενδυτικών εταιρειών που αγόρασε το 24% της γαλλικής ομάδας περιλαμβάνει και γνωστούς ηθοποιούς.

O όμιλος Renault, στον οποίο ανήκει η Alpine, ανακοίνωσε ότι παραχώρησε το 24% της γαλλικής ομάδας της Formula 1 έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια ομάδα επενδυτικών εταιρειών που περιλαμβάνει τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments. H Renault εκτίμησε τη συνολική αξία της ομάδας της Alpine στα 900 εκατ. δολάρια και η κίνηση αυτή αύξησε το κεφάλαιό της, γεγονός που θα τη βοηθήσει να είναι ανεξάρτητη, και να προχωρήσει σε επενδύσεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της, χωρίς να έχει ανάγκη για οικονομική εισφορά από τη Renault.

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία RedBird είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος του Fenway Sports Group, στον οποίο ανήκουν η ομάδα μπέιζμπολ του MLB Boston Red Sox και η αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League Liverpool FC. Επίσης, κατέχει μερίδιο στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους AC Milan και Toulouse.

Παράλληλα, επικεφαλής της Maximum Effort Investments είναι οι ηθοποιοί Ryan Reynolds και Rob McElhenney, οι οποίοι είναι επίσης ιδιοκτήτες της Wrexham FC, με τον επίσης ηθοποιό Michael B. Jordan να συμμετέχει ως επενδυτής. Ο συνιδρυτής της Otro Capital Alec Scheiner θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας της Alpine.

Στην ανακοίνωσή της η Renault ανέφερε ότι η Alpine «θα επωφεληθεί από τη συλλογική τεχνογνωσία και το ιστορικό της ομάδας επενδυτών στον αθλητικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, της χορηγίας, της έκδοσης εισιτηρίων, της φιλοξενίας, της διαχείρισης εμπορικών δικαιωμάτων, της αδειοδότησης χρήσης του ονόματός της και των στρατηγικών επίσημου εμπορεύματος για να βοηθήσει τη δημιουργία πρόσθετης αξίας και νέων μοχλών ανάπτυξης. Η ομάδα της Alpine F1 θα επωφεληθεί επίσης από την τεχνογνωσία του επενδυτικού ομίλου στα δεδομένα και την τεχνολογία, βασικούς παράγοντες του μάρκετινγκ και της εμπορικής απόδοσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της απόδοσής μας σε όλα τα επίπεδα. Πρώτον, η Otro Capital, η RedBird Capital Partners και η Maximum Effort Investments, ως διεθνείς παίκτες με ισχυρό ιστορικό στην αθλητική βιομηχανία, θα προσφέρουν την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία τους για να ενισχύσουν τη στρατηγική μας στα μέσα ενημέρωσης και το μάρκετινγκ, που είναι απαραίτητη για να υποστηρίξουμε τις αθλητικές μας επιδόσεις μακροπρόθεσμα».

«Δεύτερον, τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν θα επενδυθούν με τη σειρά τους στην ομάδα, προκειμένου να επιταχύνουμε περαιτέρω το σχέδιό μας, με στόχο να φτάσουμε τις κορυφαίες ομάδες όσον αφορά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό». Η Renault τόνισε ότι η επένδυση αφορά μόνο την ομάδα της Formula 1, που εδρεύει στο Enstone της Αγγλίας, και όχι τη μονάδα παραγωγής μονάδων ισχύος στο Viry-Chatillon της Γαλλίας.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Alpine να ενισχύσει την εικόνα της ομάδας της ομάδας -και όχι μόνο- ιδίως στις ΗΠΑ, μία αγορά στην οποία θέλει να εισέλθει δυναμικά η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, με το φιλόδοξο στόχο να διαθέτει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού 150.000 αυτοκίνητα ετησίως έως το 2030, ενώ αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις της είναι μόλις 3.500 μονάδες το χρόνο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!