Οι πιο ισχυροί άνθρωποι της Formula 1

Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί και ισχυροί άνθρωποι στη Formula 1.

Οι πιο ισχυροί άνθρωποι της Formula 1

Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί και ισχυροί άνθρωποι στη Formula 1.

Εδώ και 12 χρόνια, η εξειδικευμένη ιστοσελίδα «The Paddock Magazine» δημιουργεί μια κατάταξη των 100 προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Formula 1, εξετάζοντας την οικονομική δύναμη, την ηγεσία, την επικαιρότητα και τον αντίκτυπο κάθε υποψηφίου. Για να καταρτίσουν την κατάταξη, οι Βρετανοί βασίστηκαν σε ερωτηματολόγια που χορήγησαν σε επαγγελματίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στην κορυφή αυτής της κατάταξης κύρους βρίσκεται ο Greg Maffei, πρόεδρος και διευθυντής της Liberty Media, της αμερικανικής εταιρείας στην οποία ανήκουν τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1. Ο 63χρονος Νεοϋορκέζος εντάχθηκε στον γαλαξία που ανήκει στον μεγιστάνα των επικοινωνιών John Malone το 2006.

Δεύτερος είναι ο Ιταλός, Stefano Domenicali, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Formula One Group. Ο 58χρονος μάνατζερ από την Imola, με σημαντικό παρελθόν στη Ferrari και τη Lamborghini, βρίσκεται επικεφαλής της κατηγορίας από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ανέλαβε τον ρόλο από τον Chase Carey.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ola Kallenius, ο 53χρονος Σουηδός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, που ηγείται του γερμανικού κολοσσού από το Μάιο του 2019. Πρόκειται για την πρώτη προσωπικότητα που συνδέεται με ομάδα στην κατάταξη.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο John Elkann, διευθύνων σύμβουλος της Exor, πρόεδρος της Stellantis και της Ferrari. Πέμπτος είναι ο Lawrence Stroll, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας Aston Martin F1. Έκτος είναι ο Benedetto Vigna, διευθύνων σύμβουλος της Ferrari. Έβδομος -και πρώτος μεταξύ των διευθυντών ομάδων- είναι ο Christian Horner της Red Bull, ο οποίος βρίσκεται μόλις μία θέση μπροστά από το μεγάλο του αντίπαλο, Toto Wolff της Mercedes. Ο Luca de Meo, CEO της Renault, και ο Finn Rausing, συνιδιοκτήτης της Sauber και του Tetra Laval Group, κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Μεταξύ των οδηγών, στην υψηλότερη θέση βρίσκεται ο 7 φορές Πρωταθλητής Lewis Hamilton της Mercedes, 11ος, ο οποίος προηγείται του Πρωταθλητή των δύο τελευταίων σεζόν, Max Verstappen (Red Bull), που είναι 13ος. Πολύ πιο πίσω οι υπόλοιποι: 33ος είναι ο Charles Leclerc (Ferrari), 41ος ο Sergio Perez (Red Bull), 53ος ο Fernando Alonso (Aston Martin), 60ος ο George Russell (Mercedes), 67ος ο Carlos Sainz (Ferrari), 83ος ο Lando Norris (McLaren), 88ος ο Valtteri Bottas (Alfa Romeo) και 97ος ο Lance Stroll (Aston Martin).

Θα πρέπει να επισημανθεί η 12η θέση του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem. Στη 14η θέση βρίσκεται ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, ακριβώς μπροστά από τον Zak Brown, CEO της McLaren Racing και τον Helmut Marko, αγωνιστικό σύμβουλο της Red Bull. Ακολουθεί ο Αμερικανός Gene Haas, ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας στη 17η θέση, εμπρός από τον δισεκατομμυριούχο Βρετανό Jim Ratcliffe, πρόεδρος της Ineos, στην οποία ανήκει το 33,3% της ομάδας της Mercedes.

Στη 19η θέση βρίσκεται ο Frederic Vasseur, επικεφαλής ομάδας της Ferrari και 25ος είναι ο Adrian Newey, o ιδιοφυής τεχνικός της Red Bull. Η πρώτη γυναίκα στην κατάταξη είναι η Sacha Woodward Hill, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της F1, στην 42η θέση.

F1 - Valtteri Bottas (Alfa Romeo) & Kevin Magnussen (Haas), GP Ισπανίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!