F1: Η Mercedes δεν έχει εναλλακτική λύση αν ο Hamilton αποχωρήσει

O επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, δήλωσε ότι δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ο Lewis Hamilton αποφασίσει να μη συνεχίσει να αγωνίζεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

F1: Η Mercedes δεν έχει εναλλακτική λύση αν ο Hamilton αποχωρήσει

O επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, δήλωσε ότι δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ο Lewis Hamilton αποφασίσει να μη συνεχίσει να αγωνίζεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Το συμβόλαιο του Lewis Hamilton με τη Mercedes λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς. Παρότι τόσο η γερμανική ομάδα όσο και ο 7 φορές Πρωταθλητής έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του Βρετανού οδηγού.

Είχε αναφερθεί ότι υπήρχε η ελπίδα το θέμα θα διευθετούνταν τον περασμένο χειμώνα, ωστόσο οι συζητήσεις έχουν ανασταλεί μέχρι ο Toto Wolff και ο Lewis Hamilton να μπορέσουν να ορίσουν τον κατάλληλο χρόνο για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Αλλά χωρίς να έχει ακόμα εξασφαλίσει οριστική δέσμευση από τον Hamilton για το 2024, η Mercedes θα μπορούσε να βρεθεί χωρίς κατάλληλο διαθέσιμο αντικαταστάτη, σε περίπτωση που ο Βρετανός αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Formula 1.

O επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, παραδέχεται ότι είναι τόσο χαλαρός με την κατάσταση, που δεν σκέφτεται καν εφεδρικές επιλογές: «Μπορεί να ακούγεται αφελές, αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να σκεφτώ ένα σχέδιο Β, αν το σχέδιο Α εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου. Δεν θέλω να εμπλακώ σε συζητήσεις με άλλους οδηγούς, γιατί είμαι ευχαριστημένος με αυτούς που είναι στην ομάδα, αυτό είναι σίγουρο. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει σχέδιο Β. Είναι ο Lewis».

Αν και ο Wolff αναγνώρισε ότι δεν θα ήταν ιδανικό για τη Mercedes να ψάξει για άλλο οδηγό αργότερα φέτος, πιστεύει ότι αν ο Hamilton επέλεγε να αποχωρήσει, δεν θα ενημέρωνε τόσο καθυστερημένα την ομάδα: «Νομίζω ότι θα μας το έλεγε αρκετά νωρίς. Δεν νομίζω ότι ο Lewis θα έλεγε: ‘Δεν μπορώ να το κάνω αυτό πια. Φεύγω από εδώ αύριο‘».

«Πάντα ένιωθε ευθύνη απέναντι στην ομάδα. Δεν θα την άφηνε μόνη της. Οι οδηγοί μπορούν πάντα να παίρνουν αποφάσεις, αλλά δεν θα μας άφηνε να απογοητευτούμε. Αλλά από την άλλη, νομίζω ότι αν πιστεύεις ότι είσαι μια ομάδα που είναι ελκυστική για τους άλλους, θα βρεις λύσεις».

Παρότι ο Lewis Hamilton δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, στο GP Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι θα παραμείνει στη Formula 1 για μερικά ακόμη χρόνια: «Λατρεύω αυτή την ομάδα, είμαι τόσο ευγνώμων για όλους όσοι έχουν βρεθεί στο ταξίδι μαζί μου με αυτή την ομάδα. Δεν σκέφτομαι να βρεθώ οπουδήποτε αλλού και δεν βλέπω τον εαυτό μου να αποχωρεί, δεν αισθάνομαι ότι είμαι κάποιος που παραιτείται».

«Αλλά προσπαθώ να κάνω υπομονή και να δουλέψω με την ομάδα, για να φτάσουμε σε ένα καλό σημείο. Και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται να πάω πουθενά αλλού».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Αυστραλίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!