F1: Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix για τον Ayrton Senna

Στην επέτειο των 63ων γενεθλίων του Ayrton Senna, το Netflix ανακοίνωσε ότι στη δραματοποιημένη σειρά 6 επεισοδίων για τη ζωή του Βραζιλιάνου θρύλου της Formula 1, θα τον υποδύεται ο Gabriel Leone.

F1: Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix για τον Ayrton Senna

Στην επέτειο των 63ων γενεθλίων του Ayrton Senna, το Netflix ανακοίνωσε ότι στη δραματοποιημένη σειρά 6 επεισοδίων για τη ζωή του Βραζιλιάνου θρύλου της Formula 1, θα τον υποδύεται ο Gabriel Leone.

Σήμερα, 21 Μαρτίου, αν ζούσε ο Ayrton Senna, θα γιόρταζε τα 63α γενέθλιά του. Η προσωπικότητα και οι ικανότητες του Βραζιλιάνου τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 (1988, 1990, 1991), που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στη στροφή Tamburello της Imola την Πρωτομαγιά του 1994, έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδια στην ιστορία του σπορ.

Στη γενέτειρά του, το Σάο Πάολο, σχεδόν όπου και αν κοιτάξεις, υπάρχει κάτι που τον θυμίζει. Το Senna Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα στο με το όνομά του έχει βοηθήσει δεκάδες εκατομμύρια παιδιά στη Βραζιλία των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να λάβουν σωστή εκπαίδευση, μια κληρονομιά που πάει πολύ πέραν από τα αγωνιστικά επιτεύγματα του Ayrton.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, το Netflix ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μία δραματοποιημένη σειρά έξι επεισοδίων για τη ζωή του Ayrton Senna, στην οποία θα τον υποδυθεί ο 29χρονος Βραζιλιάνος ηθοποιός Gabriel Leone.

Ο Leone είναι γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά ‘Dom’, την πρώτη βραζιλιάνικη παραγωγή στο Amazon Prime Video. Έχει επίσης παίξει και σε τηλενουβέλες του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού σταθμού Globo όπως τα ‘Verdades Secretas’ (2015-21), ‘Velho Chico’ (2016), ‘Um Lugar ao Sol’ (2021-22), ‘Carcereiros’ (2018) και ‘Onde Nascem os Fortes’ (2018).

Η μίνι σειρά για τον Ayrton Senna ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και αναμενόταν να κάνει πρεμιέρα το 2022 με 8 επεισόδια, ωστόσο η παραγωγή καθυστέρησε και ο σκηνοθέτης ανακοινώθηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για τον Vicente Amorim, γνωστό για τις ταινίες Santo (2012), A Princesa da Yakuza (2021) και Motorrad (2017).

Την παραγωγή για το Netflix θα αναλάβει η Gulane και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ακόμα πότε θα κάνει πρεμιέρα. Η ιστορία θα καλύπτει τη ζωή του Senna από τη μετακόμισή στην Αγγλία, στην αρχή της αγωνιστικής του καριέρας, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μέχρι το θάνατό του στο GP του Σαν Μαρίνο, το 1994.

Έξι ρήσεις του Ayrton Senna

Προς τιμήν του Ayrton Senna, του Βραζιλιάνου θρύλου της Formula 1, συγκεντρώσαμε έξι από τις πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις που είχε κάνει στην καριέρα του.

«Οι αγώνες, ο ανταγωνισμός, είναι στο αίμα μου. Είναι μέρος του εαυτού μου, είναι μέρος της ζωής μου, το κάνω όλη μου τη ζωή. Και στέκεται πάνω από οτιδήποτε άλλο».

GP Αυστραλίας 1989, έπειτα από την επέμβαση του προέδρου της FISA, Jean-Marie Balestre στον προηγούμενο αγώνα, που έκρινε τον τίτλο εκείνης της χρονιάς υπέρ του Alain Prost.

«Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι δεν οδηγούσα πλέον το μονοθέσιο συνειδητά. Το οδηγούσα από ένα είδος ενστίκτου, μόνο που βρισκόμουν σε μια διαφορετική διάσταση».

Μετά από έναν εκπληκτικό γύρο κατατακτήριων δοκιμών στο Μονακό το 1988, όπου ήταν 1,4 δλ. ταχύτερος του team-mate του στη McLaren, Alain Prost.

«Θα πρέπει να ξέρεις ότι ως οδηγός αγώνων κινδυνεύεις συνεχώς. Το να είσαι οδηγός αγώνων σημαίνει ότι αγωνίζεσαι με άλλους ανθρώπους και αν δεν πηγαίνεις πλέον για ένα κενό που υπάρχει, δεν είσαι πια οδηγός αγώνων. Διότι αγωνιζόμαστε για τη νίκη και το κύριο κίνητρο για όλους μας είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Η απάντηση του Senna στον -επίσης τρεις φορές Πρωταθλητή της F1- Jackie Stewart, έπειτα από την πιο σύντομη μάχη τίτλου σε αποφασιστικό αγώνα, με τον Βραζιλιάνο να συγκρούεται με τον άσπονδο αντίπαλό του, Alain Prost στην πρώτη στροφή του GP Ιαπωνίας το 1990.

«Όσο πιο πολύ πιέζω, τόσο περισσότερα βρίσκω μέσα μου. Ψάχνω πάντα για το επόμενο βήμα, έναν διαφορετικό κόσμο για να μπω, σε περιοχές όπου δεν έχω ξαναβρεθεί. Είναι μοναχικό να οδηγείς ένα μονοθέσιο Grand Prix, αλλά πολύ συναρπαστικό. Έχω βιώσει νέες αισθήσεις και θέλω κι άλλες. Αυτός είναι ο ενθουσιασμός μου, το κίνητρό μου».

«Αν νομίζεις ότι έχεις ένα όριο, μόλις αγγίξεις αυτό το όριο, κάτι συμβαίνει, και ξαφνικά μπορείς να πας λίγο παραπέρα. Με τη δύναμη του μυαλού σου, την αποφασιστικότητά σου, το ένστικτό σου και την εμπειρία σου επίσης, μπορείς να πετάξεις πολύ ψηλά».

«Είμαστε φτιαγμένοι από συναισθήματα. Βασικά, όλοι ψάχνουμε για συναισθήματα. Το θέμα είναι μόνο να βρούμε τον τρόπο να τα βιώσουμε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να βιώνουμε τα συναισθήματα. Ίσως ένα διαφορετικό πράγμα, ένα συγκεκριμένο πράγμα, που μπορεί να σου προσφέρει η Formula 1, είναι ότι ξέρεις πως είμαστε πάντα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Στον κίνδυνο να τραυματιστούμε, στον κίνδυνο να πεθάνουμε».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!