F1: Ο Alonso παρομοιάζει τον Lawrence Stroll με τον Briatore

O Ισπανός πρώην Πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, παρομοίασε τον Lawrence Stroll, ιδιοκτήτη της Aston Martin, με τον Flavio Briatore, επικεφαλής της ομάδας της Renault, όταν ο Ισπανός κατέκτησε τους δύο τίτλους του με τη γαλλική ομάδα.

F1: Ο Alonso παρομοιάζει τον Lawrence Stroll με τον Briatore

O Ισπανός πρώην Πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, παρομοίασε τον Lawrence Stroll, ιδιοκτήτη της Aston Martin, με τον Flavio Briatore, επικεφαλής της ομάδας της Renault, όταν ο Ισπανός κατέκτησε τους δύο τίτλους του με τη γαλλική ομάδα.

Φέτος, ο Fernando Alonso φαίνεται ότι διαθέτει το πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο που είχε στα χέρια του στη Formula 1 από τα χρόνια που αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ferrari. O Ισπανός ήταν περιχαρής στο paddock του GP Μπαχρέιν, όπου ανέβηκε στο βάθρο και είχε τη δυνατότητα να παλέψει -και να κερδίσει τη μάχη- με τις Mercedes και τη Ferrari του συμπατριώτη του, Carlos Sainz.

H ομάδα της Aston Martin, υπό την ιδιοκτησία του Καναδού δισεκατομμυριούχου, Lawrence Stroll, έχει θέσει υψηλούς στόχους. Έχουν γίνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, για την κατασκευή καινούργιων εγκαταστάσεων στο Silverstone, οι οποίες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από την 1η Μαΐου, καινούργια αεροδυναμική σήραγγα και προσλήψεις προσωπικού.

Η ομάδα διαθέτει πλέον 740 υπαλλήλους και έχει αποσπάσει υψηλόβαθμούς τεχνικούς από κορυφαίες ομάδες, όπως ο τεχνικός διευθυντής Dan Fallows (πρώην Red Bull), o τεχνικός υποδιευθυντής Eric Blandin (πρώην Mercedes) και ο επικεφαλής μηχανολογίας Luca Furbatto (πρώην Alfa Romeo).

Πηγαίνοντας στην Aston Martin, ο Fernando Alonso είδε στον Lawrence Stroll ομοιότητες με τον Flavio Briatore, τον επί σειρά ετών επικεφαλής της Benetton και αργότερα της Renault. Ο Ιταλός είχε δεσμεύσει τον Alonso στην εταιρεία μάνατζμεντ που διατηρούσε (FFBB) από τότε που ο Ισπανός αγωνιζόταν στη Formula 3000. O Briatore έχτισε την ομάδα που έδωσε τη δυνατότητα στον Alonso να κατακτήσει τους τίτλους του 2005 και 2006.

Ο Alonso ανέφερε: «Νομίζω ότι ο Flavio ήταν πολύ χαρισματικός και πραγματικός ηγέτης, είχε αυτή τη μοναδική δύναμη αυτό το κάτι με τους ανθρώπους που χρειάζεσαι για να είσαι ηγέτης. Οι οργανισμοί της Formula 1 διαθέτουν περισσότερους από 700 ή 800 ανθρώπους και είναι πιο εύκολο με προσωπικότητες στην ομάδα, να ακολουθείς πάντα μια φωνή και μια ηγεσία. Έτσι, πρέπει να έχεις κάτι που κάνει τους ανθρώπους να σε ακούνε και να σε σέβονται, και νομίζω ότι μόνο ο Flavio και ο Lawrence έχουν αυτό το είδος ηγεσίας σε όλα τα πράγματα πάνω στα οποία έχω εργαστεί».

Ο Alonso σχολίασε επίσης ότι έπειτα από το βάθρο που σημείωσε στο GP Μπαχρέιν, ο Lawrence Stroll ήταν «προφανώς πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος. Νομίζω ότι έχει το όραμα να διαθέτει μια νικητήρια ομάδα στο εγγύς μέλλον, ό,τι κι αν χρειαστεί. Και όταν έχει μια ιδέα, συνήθως τα καταφέρνει, για αυτό και είναι ενδιαφέρον να έχεις έναν ηγέτη σαν τον Lawrence, γιατί ξέρεις ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι πίσω σου. Η ομάδα είναι σε καλά χέρια, ό,τι κι αν της ζητηθεί. Οπότε, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για την Aston Martin», δήλωσε ο Alonso, ο οποίος προσπαθεί να διεκδικήσει την 33η νίκη του και να φτάσει τις 100 παρουσίες σε βάθρο στα 41 του χρόνια.

F1 - Fernando Alonso (Aston Martin), GP Σαουδικής Αραβίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!