F1-GP Σαουδικής Αραβίας FP2: Verstappen και Alonso στην κορυφή

Ο Max Verstappen ήταν και πάλι ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής στη Jeddah, αλλά αυτή τη φορά, ο Fernando Alonso κατάφερε να βρεθεί μεταξύ των δύο Red Bull.

F1-GP Σαουδικής Αραβίας FP2: Verstappen και Alonso στην κορυφή

Ο Max Verstappen ήταν και πάλι ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής στη Jeddah, αλλά αυτή τη φορά, ο Fernando Alonso κατάφερε να βρεθεί μεταξύ των δύο Red Bull.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του νυχτερινού GP Σαουδικής Αραβίας είναι η μοναδική που διεξάγεται σε αντιπροσωπευτικές συνθήκες. Ο Max Verstappen ήταν, όπως και στο FP1, ταχύτερος όλων, με προβάδισμα 2 δέκατων του δλ., ωστόσο, αυτή τη φορά ο Fernando Alonso κατάφερε να «παρεισφρήσει» μεταξύ των Red Bull, όντας 1 δέκατο ταχύτερος του Sergio Perez. Με τη Red Bull κορυφαία στην απόδοση στις γρήγορες στροφές, τα μονοθέσια που βρίσκονταν πιο κοντά στην RB19 ήταν αυτά της Aston Martin και της Alpine.

Ο χρόνος του Alonso ήταν εντυπωσιακός, αλλά από τα δεδομένα των ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιούσαν χαμηλότερο φορτίο καυσίμου. Ωστόσο, πολύ ψηλά και αρκετά κοντά στην κορυφή (4ος) βρέθηκε και ο Esteban Ocon με την Alpine και η 6η θέση του team-mate του, Pierre Gasly, και αυτός εντός μισού δλ. από τον Verstappen, έδειξε ότι το γαλλικό μονοθέσιο είναι δυνατό στη Jeddah.

Μεταξύ των δύο Alpine βρέθηκε ο George Russell με τη Mercedes, ο οποίος λίγο μετά το μέσο της διαδικασίας, ανέφερε στον ασύρματο ότι ίσως θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο στήσιμο του μονοθεσίου του. Στην 7η θέση βρέθηκε ο Lance Stroll με τη δεύτερη Aston Martin, ενώ ο Nico Hulkenberg με τη Haas κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από τις δύο Ferrari, που συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον Lewis Hamilton 11o, εμπρός από τον συμπατριώτη του, Lando Norris (McLaren).

Ο Verstappen είχε παράπονα από τη θέση οδήγησης, αναφέροντας ότι είναι πολύ ξαπλωμένος λόγω του προσκέφαλου, και δεν νιώθει το μονοθέσιο. Επίσης, ανέφερε ότι τα κατεβάσματα στο κιβώτιο έπαιρναν πολύ χρόνο, ιδίως στην τελευταία στροφή. Στην πρώτη του προσπάθεια με τη μαλακή γόμα, ο Ολλανδός βρήκε μπροστά του τον Lance Stroll στην τελευταία στροφή να δημιουργεί χώρο μπροστά του και αναγκάστηκε να κάνει άλλον ένα αργό γύρο. Αλλά στη συνέχεια, κινήθηκε 3 δέκατα ταχύτερος από τον team-mate του, Sergio Perez.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του FP2 του GP Σαουδικής Αραβίας

Ο Leclerc ανέφερε ένα πρόβλημα με το μοχλό του συμπλέκτη, καθώς έβγαινε από τα pits για να ξεκινήσει την προσομοίωση αγώνα και ρώτησε προς το τέλος της διαδικασίας αν όλα με τον κινητήρα του, όταν ένιωσε μια μεγάλη απελευθέρωση ισχύος, ενδεχομένως από το υβριδικό σύστημα. Ήδη από τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, ο Yuki Tsunoda δοκίμασε πόσο κοντά στους τοίχους μπορεί να βρεθεί, χτυπώντας ελαφρά το τσιμέντο στην εσωτερική της 7.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πίστα ήταν αρκετά μεγάλο πρόβλημα στις προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών. Ο Alex Albon δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή τη φορά τις πολύ καλές τελικές ταχύτητες της Williams, και με το DRS ανοιχτό, το πίσω πτερύγιο του βρετανικού μονοθεσίου παρουσίαζε έντονες ταλαντώσεις. Στις προσομοιώσεις αγώνων, όλοι διαχειρίζονταν τα ελαστικά τους και σημείωναν αρκετά παρόμοιους χρόνους, αλλά η Red Bull ήταν ξεκάθαρο ότι είχε προβάδισμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!