Συνεργασία της F1 με την Tottenahm Hotspur

Η Formula 1 προχώρησε σε μια νέα «στρατηγική συνεργασία» με την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League, Tottenham Hotspur.

Συνεργασία της F1 με την Tottenahm Hotspur

Η Formula 1 προχώρησε σε μια νέα «στρατηγική συνεργασία» με την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League, Tottenham Hotspur.

Ο αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Tottenham Hotspur, ανακοίνωσε ότι σύναψε 15ετή συμφωνία με τη Formula 1, η οποία θα φέρει μια «ολοκαίνουργια εμπειρία μηχανοκίνητου αθλητισμού» στο Λονδίνο. Για πρώτη φορά στον κόσμο, θα δημιουργηθεί εγκατάσταση εσωτερικής πίστας καρτ μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα είναι επίσης η μεγαλύτερη εσωτερική πίστα ηλεκτρικών καρτ του Λονδίνου.

Η συμφωνία αυτή ακολουθεί το άνοιγμα του F1 Arcade την περασμένη σεζόν, το οποίο έφερε το άθλημα πιο κοντά στους οπαδούς, καθώς έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια βραδινή έξοδο με θέμα την F1, η οποία περιλαμβάνει προσομοιωτές, φαγητό και ποτό με θέμα τους αγώνες και μουσική.

Η συνεργασία θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ευκαιριών μάθησης και σταδιοδρομίας για νέους και θα έχει ως στόχο να προωθήσει την ποικιλομορφία στον κλάδο. Θα επικεντρωθεί στις ομάδες που δεν εκπροσωπούνται τόσο πολύ και τις γυναίκες, ενώ ένα πρόγραμμα ακαδημιών οδηγών θα βοηθήσει επίσης στον εντοπισμό της επόμενης γενιάς οδηγών της F1. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη σε σχολεία, για να αναδειχθούν διαφορετικές διαδρομές προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της μηχανολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali δήλωσε: «Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το άθλημά μας σε όλο τον κόσμο, η συνεργασία με παγκοσμίου φήμης οργανισμούς όπως η Tottenham Hotspur μας επιτρέπει να μεταφέρουμε τη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε νέα και διαφορετικά ακροατήρια. Η εμπειρία του καρτ θα είναι ένας προορισμός και ένα μέρος όπου οικογένειες, φίλοι και επίδοξοι οδηγοί από όλο τον κόσμο θα θέλουν να επισκεφθούν και να απολαύσουν, προσελκύοντας νέο κοινό και προσφέροντας ένα προσιτό σημείο εισόδου στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ο πρόεδρος της Tottenham, Daniel Levy, προσέθεσε: «Από τότε που χτίσαμε αυτό το γήπεδο, η φιλοδοξία μας ήταν πάντα να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε τα όρια στην παροχή εμπειριών παγκόσμιας κλάσης, που θα προσελκύουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο, όλο το χρόνο. Καταφέραμε να φέρουμε τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας στο Λονδίνο. Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για το τι θα φέρει αυτή η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την F1 για την παγκόσμια, εθνική και τοπική μας κοινότητα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!