F1-Τεστ Μπαχρέιν: Ο Carlos Sainz επικεφαλής το πρωί της 2ης ημέρας

Στο πρωινό τμήμα της 2ης ημέρας δοκιμών προετοιμασίας της Formula 1 πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, o Carlos Sainz σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, ενώ η Mercedes είχε προβλήματα ισορροπίας.

F1-Τεστ Μπαχρέιν: Ο Carlos Sainz επικεφαλής το πρωί της 2ης ημέρας

Στο πρωινό τμήμα της 2ης ημέρας δοκιμών προετοιμασίας της Formula 1 πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, o Carlos Sainz σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, ενώ η Mercedes είχε προβλήματα ισορροπίας.

Ο Carlos Sainz τέθηκε επικεφαλής των χρόνων με ένα γρήγορο γύρο 45 λεπτά έπειτα από την έναρξη της διαδικασίας, για να βρεθεί 2 δέκατα του δλ. κάτω από τη χθεσινή ταχύτερη επίδοση του Max Verstappen. O Ισπανός μείωσε σχεδόν άλλα 2 δέκατα του δλ. μισή ώρα αργότερα.

Στην ολοκλήρωση της πρώτης ώρας, ένα κομμάτι ανθρακονημάτων έφυγε από τη Mercedes του Lewis Hamilton, και είδαμε τους μηχανικούς να κολλάνε ταινία στο κάτω μέρος του δαπέδου του μονοθεσίου. Κομμάτια είδαμε να φεύγουν και από την Alfa Romeo και την AlphaTauri σήμερα.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι η W14 δεν είχε σωστό στήσιμο σήμερα το πρωί, καθώς δεν παρείχε πρόσφυση στον πίσω άξονα, ιδίως στην έξοδο από τις αργές στροφές. Ωστόσο, πιστεύει ότι αυτό είναι φυσιολογικό καθώς η ομάδα εξερευνά το καινούργιο μονοθέσιο, αν και θα πρέπει να επιλύσει το θέμα.

Εχθές, ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Mike Elliott, δήλωσε ότι η γερμανική ομάδα βρίσκεται 4-6 δέκατα του δλ. πίσω από τη Red Bull. Επίσης, η Mercedes περιμένει και ένα αεροδυναμικό πακέτο που ενδέχεται να κάνει την W14 να μοιάζει περισσότερο στα υπόλοιπα μονοθέσια στην περιοχή των ψυγείων.

H Red Bull επικεντρώθηκε περισσότερο σε stint πολλών γύρων, χωρίς να κυνηγάει γρήγορους χρόνους με τον Sergio Perez να ολοκληρώνει μία προσομοίωση αγώνα, της οποίας τους χρόνους μπορείτε να βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ο Logan Sargeant σημείωσε τον 2ο ταχύτερο χρόνο, χρησιμοποιώντας όμως την πιο μαλακή διαθέσιμη γόμα ελαστικών (C5), που είναι ακατάλληλη για την πίστα του Sakhir. Ανταγωνιστικός ήταν και πάλι ο χρόνος του Fernando Alonso με την Aston Martin, που βρέθηκε στην 3η θέση, περίπου μισό δλ. πίσω από τον συμπατριώτη του, Sainz.

Ο Alonso θα οδηγήσει ολόκληρη την ημέρα σήμερα και ενδεχομένως και αύριο, με τον Stroll να έχει τραυματιστεί στον καρπό. Παρότι δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Καναδού στο GP Μπαχρέιν, η ομάδα φαίνεται ότι δεν πρόκειται να δώσει περισσότερο χρόνο στον Felipe Drugovich για να τον προετοιμάσει σε περίπτωση που πρέπει να αγωνιστεί.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Guanyu Zhou με την Alfa Romeo. Έπειτα από τη χθεσινή ημέρα, ο team-mate του Κινέζου, Valtteri Bottas, δήλωσε: «Πέρυσι το θέμα ήταν πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά από τις αργές στις γρήγορες στροφές. Είχαμε πάντα υποστροφή στις αργές στροφές, αλλά υπερστροφή στις γρήγορες. Οπότε ήταν πάντα ένας συμβιβασμός, αλλά τώρα το παράθυρο ισορροπίας μεταξύ αργών και γρήγορων στροφών είναι πιο μικρό».

Η Haas, που με τον Kevin Magnussen σημείωσε τον 5ο χρόνο σήμερα το πρωί, έχασε λίγο χρόνο εχθές, καθώς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος της Ferrari, και έπρεπε να αποσυναρμολογήσει πολλά εξαρτήματα για να βρει το αίτιο.

Στο στρατόπεδο της Alpine, o Pierre Gasly δήλωσε ότι θα χρειαστεί «μερικά Σαββατοκύριακα μέχρι όλα να γίνουν αυτόματα και ο τρόπος που δουλεύω με τους μηχανικούς να γίνει πιο οικείος, μέχρι να μιλήσουμε πραγματικά την ίδια γλώσσα όσον αφορά την ισορροπία του μονοθεσίου». Ωστόσο, ο Γάλλος δήλωσε: «έχω το καλύτερο συναίσθημα που είχα ποτέ πριν μπω σε σεζόν, αυτό είναι σίγουρο».

H AlphaTauri, που με τον Yuki Tsunoda συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους της ημέρας, ήταν η μοναδική ομάδα που εχθές σημείωσε χρόνο πιο αργό από την πρώτη ημέρα του τεστ του 2022 στο Μπαχρέιν και φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα απόδοσης μέχρι στιγμής. Ο Ιάπωνας βρέθηκε στην ουρά της κατάταξης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!