F1: O Lewis Hamilton επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας

Ο Lewis Hamilton ανακηρύχθηκε επίσημα επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας σε μια τελετή στη Βουλή της χώρας στη Μπραζίλια, πριν από τη διεξαγωγή του Grand Prix στο Interlagos αυτό το Σαββατοκύριακο.

F1: O Lewis Hamilton επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας

Ο Lewis Hamilton ανακηρύχθηκε επίσημα επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας σε μια τελετή στη Βουλή της χώρας στη Μπραζίλια, πριν από τη διεξαγωγή του Grand Prix στο Interlagos αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας τη Δευτέρα από τη Βουλή της χώρας και αφιέρωσε την τιμή που δέχθηκε στο παιδικό του είδωλο, τον εκλιπόντα Βραζιλιάνο τριπλό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ayrton Senna.

Ο Hamilton δήλωσε: «Είναι ειλικρινά η μεγαλύτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ, να παραλαμβάνω και να αποδέχομαι αυτή την υπηκοότητα. Πραγματικά νιώθω ότι είμαι ένας από εσάς τώρα, επιτέλους. Αγαπώ τη Βραζιλία. Πάντα αγαπούσα τη Βραζιλία».

«Θέλω να αφιερώσω σήμερα αυτή την τιμή στον Ayrton Senna. Στην οικογένεια του Ayrton, στους φίλους του και στους οπαδούς του. Όταν ήμουν 5 ετών, είδα τον Ayrton να αγωνίζεται για πρώτη φορά και εκείνη ήταν η στιγμή που ήξερα ότι ήθελα να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής όπως εκείνος».

Ο Hamilton ενθουσίασε τους Βραζιλιάνους ξεδιπλώνοντας τη σημαία της χώρας τους από το μονοθέσιο της Mercedes που οδηγούσε κατά τη διάρκεια του γύρου θριάμβου μετά τη νίκη του πέρυσι στην πίστα Interlagos και αργότερα μεταφέροντας τη σημαία στο βάθρο.

Η Βουλή της Βραζιλίας ψήφισε τον Ιούνιο νομοσχέδιο για την ανακήρυξη του 37χρονου σε επίτιμο πολίτη, το οποίο είχε προτείνει ο βουλευτής Andre Figueiredo μετά την 3η νίκη του Βρετανού οδηγού στο GP Βραζιλίας πέρυσι.

Ο Hamilton είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Interlagos το 2008, νικώντας το τότε τοπικό φαβορί της Ferrari, τον Felipe Massa, με ένα προσπέρασμα στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου της σεζόν, επί του Timo Glock με την Toyota, ο οποίος που χρησιμοποιούσε σλικ ελαστικά σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Ένας χαμογελαστός Hamilton, φορώντας ένα μπλε κοστούμι, δέχθηκε την τιμητική διάκριση και δήλωσε: «Έχω τόσες πολλές εκπληκτικές αναμνήσεις από τη Βραζιλία. Και ιδιαίτερα από το 2021. Το να ξέρω ότι εσείς με επευφημούσατε στην πορεία ήταν μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ολόκληρης της ζωής μου».

Στην τελετή, οι βουλευτές τόνισαν επίσης τον κοινωνικό ακτιβισμό του Χάμιλτον, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης ομάδων μειονοτήτων, καθώς και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες. Ο Hamilton δεσμεύτηκε να συνεχίσει να πιέζει για πολυπολιτισμικότητα και δήλωσε ότι η επίσκεψη στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου ήταν ένα από τα όνειρά του.

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes). GP Βραζιλίας 2021

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!