F1: Το μέλλον του Sergio Perez στη Red Bull δεν είναι εξασφαλισμένο

To μέλλον του Sergio Perez στην ομάδα Formula 1 της Red Bull τίθεται υπό αμφιβολία λόγω των κακών του επιδόσεων παρά την ανακοίνωση της πολυετούς επέκτασης του συμβολαίου του νωρίτερα φέτος, που περιέχει έναν ενδιαφέροντα όρο.

F1: Το μέλλον του Sergio Perez στη Red Bull δεν είναι εξασφαλισμένο

To μέλλον του Sergio Perez στην ομάδα Formula 1 της Red Bull τίθεται υπό αμφιβολία λόγω των κακών του επιδόσεων παρά την ανακοίνωση της πολυετούς επέκτασης του συμβολαίου του νωρίτερα φέτος, που περιέχει έναν ενδιαφέροντα όρο.

Το μέλλον του Μεξικανού οδηγού Sergio Perez στην Πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1, τη Red Bull, αποτελεί το επίκεντρο αρκετών εικασιών τον τελευταίο καιρό. Ο Perez έχει σημειώσει μόλις 15 βαθμούς στους τελευταίους 6 αγώνες, σε σύγκριση με τους 119 του team-mate του, Max Verstappen στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Τώρα που οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πλησιάσει τη Red Bull σε απόδοση, η ομάδα χρειάζεται τη βαθμολογική συμβολή του Perez στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και ιδανικά, θα τον ήθελε αρκετά ανταγωνιστικό ώστε να στερεί βαθμούς από τους αντιπάλους του Verstappen στη μάχη του τίτλου.

Ωστόσο, ο Μεξικανός έχει καταφέρει να εισέλθει στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών μόλις μία φορά στους τελευταίους 6 αγώνες, με ένα μονοθέσιο που είναι ικανό να βρεθεί στις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης, και αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των αγώνων του.

Παρότι ο Perez έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Red Bull για τα επόμενα χρόνια (1+1 έτη), υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει τη θέση του, ακόμα και άμεσα, δηλαδή στο καλοκαιρινό διάλειμμα της φετινής σεζόν, αν εξαντληθεί η υπομονή της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport, η Red Bull έχει το δικαίωμα να τερματίσει το συμβόλαιο του Perez, εάν ο Μεξικανός βρεθεί 100 βαθμούς πίσω από τον Verstappen στη βαθμολογία, σε σημεία-κλειδί του Πρωταθλήματος, όπως το καλοκαιρινό διάλειμμα και το τέλος της σεζόν.

F1 Grand Prix of Great Britain Final Practice

Έπειτα από άλλον έναν αγώνα χωρίς βαθμούς στο Silverstone, ο Perez βρίσκεται αυτή τη στιγμή 137 βαθμούς πίσω από τον Verstappen και έχει μόλις δύο αγώνες έως το καλοκαιρινό διάλειμμα για να μειώσει τη διαφορά και να φτάσει το όριο των 100 βαθμών. Φαίνεται ότι αυτό έχει κάνει τη Red Bull να εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές της.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, δήλωσε για τον Perez: «Ξέρει ότι δεν είναι βιώσιμο να μη σημειώνει βαθμούς. Πρέπει να μαζεύουμε βαθμούς με αυτό το μονοθέσιο και το ξέρει αυτό. Γνωρίζει το ρόλο του και το στόχο του, οπότε κανείς δεν είναι πιο ανυπόμονος από τον Checo να βρει ξανά τη φόρμα του».

Ωστόσο, οι επιλογές της Red Bull είναι περιορισμένες. Ο Daniel Ricciardo δεν έχει καταφέρει να πείσει με τις επιδόσεις του στη Racing Bulls ότι αξίζει την προαγωγή στη μεγάλη ομάδα. Η άλλη επιλογή της Red Bull, είναι ο 22 ετών Νεοζηλανδός Liam Lawson, ο οποίος εντυπωσίασε πέρυσι την ομάδα της AlphaTauri (νυν RB), με την απόδοση και την προσέγγισή του στους 5 αγώνες που αντικατέστησε πέρυσι τον τραυματία Ricciardo.

F1 Grand Prix of Great Britain Practice

Αν και η Racing Bulls θα αποτελούσε πιο λογικό προορισμό για τον Lawson, ο νεαρός οδηγός θα οδηγήσει τη φετινή Red Bull RB20 σε μία ημέρα κινηματογράφησης της ομάδας στο Silverstone αυτή την εβδομάδα. Αν και ο Horner θέλησε να μετριάσει τη σημασία του εν λόγω τεστ, δηλώνοντας ότι έχει προγραμματιστεί εδώ και μήνες, η Red Bull θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον «μικρό».

Παράλληλα, ο Lawson αναμένεται να διεξάγει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ένα τεστ στην πίστα της Imola με το μονοθέσιο της AlphaTauri από το 2022, που θα αποτελέσει άλλη μία ευκαιρία και για τις δύο ομάδες να αξιολογήσουν την απόδοσή του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!