F1: Οι αναβαθμίσεις της Ferrari στην Imola

Η Ferrari αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στον 7ο γύρο της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Εμίλια-Ρομάνια στην Imola, που θα κάνουν την SF-24 να μοιάζει περισσότερο με τη Red Bull.

F1: Οι αναβαθμίσεις της Ferrari στην Imola

Η Ferrari αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στον 7ο γύρο της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Εμίλια-Ρομάνια στην Imola, που θα κάνουν την SF-24 να μοιάζει περισσότερο με τη Red Bull.

H Ferrari έχει κάνει ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν της Formula 1 από πέρυσι, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη της νίκη στο στραβοπάτημα της Red Bull στο GP Αυστραλίας. Η ιταλική ομάδα έχει συγκεντρώσει σχεδόν διπλάσιους βαθμούς στα τέσσερα πρώτα Grand Prix σε σχέση με πέρυσι, και οι οδηγοί αναφέρουν ότι έχουν μία πολύ πιο σταθερή πλατφόρμα επάνω στην οποία μπορούν να εργαστούν.

Παράλληλα, η καλύτερη απόδοση του μονοθεσίου έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα που δείχνει και το τμήμα στρατηγικής της Ferrari, με τον Carlos Sainz να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Έχουμε σημειώσει πρόοδο στη στρατηγική τα τελευταία τρία χρόνια, σταδιακά, αλλά αν δείτε ένα άλμα φέτος στη στρατηγική, αυτό οφείλεται καθαρά στο μονοθέσιο».

«Νομίζω ότι απλά το να έχεις ένα μονοθέσιο που σου επιτρέπει να έχεις ευελιξία στη στρατηγική είναι κάτι που πέρυσι δεν μπορούσαμε να έχουμε, οπότε ήμασταν εγκλωβισμένοι να σταματήσουμε σε συγκεκριμένους γύρους». Η Ferrari στοχεύει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την SF-24, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στον 7ο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος, το GP Εμίλια-Ρομάνια, που διεξάγεται στην πίστα της Imola, που βρίσκεται μόλις 90 χλμ. μακριά από το Maranello.

H Ferrari αναμένεται, σύμφωνα με το ιταλικό Formu1a.uno, να παρουσιάσει στην πίστα Enzo & Dino Ferrari καλύμματα ψυγείων με εισαγωγή αέρα που θα μοιάζει στη λύση που έχει υιοθετήσει από την αρχή της φετινής χρονιάς η Red Bull. Συνεπώς, αντί να έχει το κάτω χείλος της εισαγωγής αέρα προέκταση, θα έχει το πάνω χείλος, για την καλύτερη διαχείριση της ροής αέρα προς το πίσω μέρος.

Ενδιαφέροντα ευρήματα στην αεροδυναμική σήραγγα όσον αφορά αυτή την οδό εξέλιξης έκαναν τη Ferrari να αλλάξει τα σχέδιά της και αντί να παρουσιάσει τις αναβαθμίσεις τμηματικά σε Ασία και Μαϊάμι, αποφάσισε να περιμένει έως την Imola για να εντάξει τις νέες λύσεις.

Το πακέτο αναβαθμίσεων θα είναι το πρώτο εκ των τριών που θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν η Ferrari στην SF-24. Άλλες αναβαθμίσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο εμπρός μέρος του δαπέδου, μικρές επεμβάσεις στην εμπρός αεροτομή, και τα αεροδυναμικά στοιχεία γύρω από το cockpit.

F1 - Carlos Sainz (Ferrari)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!