F1: To πρόγραμμα αγώνων του 2025

H Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα 24 αγώνων του Πρωταθλήματος του 2025, το οποίο θα ξεκινήσει με το GP Αυστραλίας στις 16 Μαρτίου.

F1: To πρόγραμμα αγώνων του 2025

H Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα 24 αγώνων του Πρωταθλήματος του 2025, το οποίο θα ξεκινήσει με το GP Αυστραλίας στις 16 Μαρτίου.

Όταν η Ferrari είχε ανακοινώσει τη μεταγραφή του Lewis Hamilton στο Maranello, οι διοργανωτές του Grand Prix Αυστραλίας μας είχαν ενημερώσει ότι ο Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής θα έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο με τα κόκκινα στην πίστα του Albert Park στη Μελβούρνη, στον όρο του συμβολαίου της οποίας αναφέρεται ότι θα αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα κάποιων σεζόν.

Σήμερα, η Formula 1 επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το GP Αυστραλίας θα ανοίξει την επόμενη σεζόν, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος του 2025, που -όπως και το φετινό- θα απαρτίζεται από 24 Grand Prix. Tο GP Αυστραλίας θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου για να ξεκινήσει τη σεζόν και το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, η F1 θα ταξιδέψει στη Σαγκάη για το GP Κίνας.

Το GP Ιαπωνίας (6 Απριλίου) θα αποτελέσει τον 3ο γύρο της επόμενης χρονιάς. Στη συνέχεια, η F1 θα περάσει άμεσα στη Μέση Ανατολή για τα GP Μπαχρέιν (13 Απριλίου και Σαουδικής Αραβίας (20 Απριλίου), με τρεις αγώνες σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα. Με το Ραμαζάνι να διαρκεί το 2025 από το την 1η έως την 30ή Μαρτίου, ήταν ανέφικτο να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα από τη Μέση Ανατολή.

Έτσι, στην αρχή της σεζόν εντοπίζονται οι μεγαλύτερες διαφορές του προγράμματος σε σχέση με τη φετινή χρονιά, καθώς όλοι οι υπόλοιποι αγώνες βρίσκονται σε γνώριμες θέσεις. Ο 6ος γύρος της σεζόν θα είναι το GP Μαϊάμι, πριν από μία τριάδα ευρωπαϊκών αγώνων (GP Εμίλια Ρομάνια, Μονακό και Ισπανίας) σε διαδοχικά Σαββατοκύριακο.

Ο 10ος γύρος της σεζόν θα είναι το GP Καναδά στις 15 Ιουνίου και ακολουθεί επιστροφή στην Ευρώπη με τα GP Αυστρίας, Μ. Βρετανίας, Βελγίου και Ουγγαρίας πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση θα γίνει και πάλι με το GP Ολλανδίας, ενώ το GP Ιταλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας, πριν από τα GP Αζερμπαϊτζάν και Σιγκαπούρης.

Ακολουθούν τα GP ΗΠΑ, Μεξικού, Βραζιλίας και Λας Βέγκας, πριν από την επιστροφή στη Μέση Ανατολή με τα GP Κατάρ και Άμπου Ντάμπι που θα κλείσει παραδοσιακά τη σεζόν, με τον αγώνα να διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Σε αντίθεση με το 2022, που υπήρξε μία διαμάχη σχετικά με την ανακοίνωση του προγράμματος, αυτή τη φορά η FIA και η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, η αμερικανική Liberty Media, είχαν συνεργαστεί για την ανακοίνωση του προγράμματος αγώνων για το 2025, την οποία έκαναν ταυτόχρονα.

F1 - 2025

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!