GTWCE-Βαρκελώνη: Πρώτη νίκη των Aka και Pereira

Οι Dylan Pereira και Alex Aka της Tresor Attempto Racing κατέκτησαν την πρώτη τους συνολική νίκη στο Κύπελλο Σπριντ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος GT World Challenge, σε έναν δραματικό αγώνα υπό έντονη βροχόπτωση.

Η Tresor Attempto Racing πανηγύρισε μια εντυπωσιακή νίκη στον αγώνα που προσμετρά στο Κύπελλο Σπριντ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος GT World Challenge στην πίστα της Βαρκελώνης-Καταλονίας, με τους Dylan Pereira και Alex Aka να επικρατούν με Audi R8, εκκινώντας από τη 14η θέση. Την ίδια στιγμή, οι Ricardo Feller και Bastian Buus της Lionspeed GP έκαναν ένα καθοριστικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών στο Sprint Cup, τερματίζοντας στη 2η θέση με Porsche.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό έντονη βροχόπτωση, με τον Bastian Buus να εκκινεί από την pole position με την Porsche #80, αλλά να χάνει αμέσως την πρωτοπορία από τον Kiern Jewiss της 2Seas Motorsport με τη Mercedes-AMG #222. Ο Δανός συνέχισε να υποχωρεί στην κατάταξη, την ώρα που ο Dennis Marschall της Kessel Racing πραγματοποιούσε εντυπωσιακή αντεπίθεση με τη Ferrari #74, ανεβαίνοντας από την 7η στη 2η θέση, διεκδικώντας την πρωτοπορία.

GT World Challenge Europe Sprint Cup Dylan Pereira & Alex Aka (Tresor Attempto Racing)

Ο Jewiss κατάφερε αρχικά να αποκρούσει την επίθεση του Γερμανού, χάνοντας, ωστόσο, ένα τμήμα του πίσω προφυλακτήρα της Mercedes-AMG. Στη δεύτερη προσπάθειά του, ο Marschall κατάφερε να περάσει μπροστά, παίρνοντας την πρωτοπορία του αγώνα.

Ωστόσο, λίγο μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών, η επιδείνωση των συνθηκών στην πίστα οδήγησε στη διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. Η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς τα μισά πληρώματα είχαν ήδη πραγματοποιήσει το υποχρεωτικό τους pit stop, ενώ τα υπόλοιπα δεν είχαν εισέλθει ακόμη στα pits.

Στην επανεκκίνηση, η Ferrari #74, με τον Constantin Dresser πλέον στο τιμόνι, βρέθηκε επικεφαλής, μπροστά από τη Mercedes-AMG #222 του Charles Dawson και την BMW #991 της Paradine Competition, με τον Darren Leung. Η Audi #99 βρισκόταν στην 7η θέση με τον Alex Aka, ενώ ο Ricardo Feller ακολουθούσε 8ος με την Porsche #80.

Ο Aka άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει στην κατάταξη, ακολουθώντας την Porsche της Boutsen VDS και προσπερνώντας, μεταξύ άλλων, τον Maro Engel, ο οποίος δεν κατάφερε να επαναλάβει την εξαιρετική εμφάνιση του Lucas Auer στο πρώτο μέρος του αγώνα. Παράλληλα, ο Feller ανέβηκε στη 2η θέση, δείχνοντας να διαθέτει ένα μικρό πλεονέκτημα ρυθμού έναντι του Aka.

Αυτό, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να στερήσει από την Tresor Attempto Racing τη νίκη. Οι Aka και Pereira κατέκτησαν την πρώτη νίκη της καριέρας τους, επικρατώντας σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα. Ο Feller τερμάτισε δεύτερος, φέρνοντας τον ίδιο και τον Buus μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών στο Sprint Cup.

Στην 3η θέση είδε την καρό σημαία το πλήρωμα της Rutronik Racing με τη Lamborghini #63, με τους Luca Engstler και Patric Niederhauser, οι οποίοι εξασφάλισαν το δεύτερο βάθρο της ομάδας στη φετινή σεζόν.

GT World Challenge Europe Sprint Cup Αποτελέσματα 1ου αγώνα Βαρκελώνη 2026

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!