Team Peugeot TotalEnergies: Τα νέα πληρώματα για το WEC 2024

Ο εναρκτήριος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος WEC θα διεξαχθεί στο Κατάρ στις 2 Μαρτίου 2024.

Team Peugeot TotalEnergies: Τα νέα πληρώματα για το WEC 2024

Ο εναρκτήριος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος WEC θα διεξαχθεί στο Κατάρ στις 2 Μαρτίου 2024.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC 2024 της FIA θα ξεκινήσει στις 24-25 Φεβρουαρίου με τον επίσημο «Πρόλογο», τις πρώτες επίσημες δοκιμές δηλαδή για τις τελικές ρυθμίσεις των αυτοκινήτων σε συνθήκες πίστας, στο Κατάρ.

Από τότε που προσχώρησε στην Team Peugeot TotalEnergies ο Stoffel Vandoorne πέρυσι, η ομάδα έχει αναθεωρήσει το ρόστερ των πιλότων που οδηγούν τα δύο αυτοκίνητα PEUGEOT 9X8 με τα οποία συμμετέχει στο WEC. Τα πληρώματα ολοκληρώνονται από την παρουσία του 20χρονου Malthe Jakobsen, ο οποίος θα είναι ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας. Ο Δανός ήταν πέρυσι Official Junior Driver, και τώρα θα συνεχίσει την εξέλιξή του με την ομάδα το 2024.

Έτσι, οι Mikkel Jensen, Nico Müller και Jean-Eric Vergne θα συνεργαστούν στο PEUGEOT 9X8 Νο93, ενώ οι Paul Di Resta, Loïc Duval και Stoffel Vandoorne θα μοιραστούν με την σειρά τους το 9X8 Νο94.

Μετά τον «Πρόλογο», οι οδηγοί της ομάδας θα συμμετάσχουν στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στις 2 Μαρτίου, επίσης στο Κατάρ, στον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA 2024.

«Τα δεδομένα στο πρωτάθλημα WEC είναι τέτοια που δεν υπάρχει η πολυτέλεια να παραμελήσουμε οποιαδήποτε παράμετρο και έτσι έχουμε εργαστεί αρκετά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονικής περιόδου, από την λήξη του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα, προσπαθώντας να βελτιωθούμε όπου μπορούμε», δήλωσε σχετικά ο Olivier Jansonnie , Τεχνικός Διευθυντής της Peugeot Sport, συμπληρώνοντας: «Η ανανέωση των πληρωμάτων είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ και έχοντας μελετήσει τα δεδομένα των αγώνων και των δοκιμών, ήμασταν πεπεισμένοι ότι μπορούσαμε να βελτιστοποιήσουμε την λίστα των οδηγών μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έξι εξαιρετικά ταλαντούχους οδηγούς, γι’ αυτό αποφασίσαμε να κερδίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από κάθε αυτοκίνητο ομαδοποιώντας τους οδηγούς ως προς τις προτιμήσεις τους στο στήσιμο και τις ρυθμίσεις, με στόχο να προσφέρουμε βελτιωμένες επιδόσεις».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!