Lucas di Grassi: Ο πιο έμπειρος οδηγός της Formula E

Ο Βραζιλιάνος οδηγός Lucas di Grassi μιλάει για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα Formula E της ABT Cupra, με την οποία θα αγωνίζεται την προσεχή σεζόν, έχοντας ολοκληρώσει τις πρώτες δοκιμές πριν από την έναρξή της.

Όταν μιλάμε για το Lucas di Grassi, το νέο μέλος της ομάδας της ABT Cupra στη Formula E, αντιλαμβανόμαστε αμέσως ότι μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του θεσμού. Ο Lucas κατέκτησε το εναρκτήριο Πρωτάθλημα του θεσμού το 2014 και από τότε έχει συμμετάσχει και στις εννιά σεζόν που έχουν διοργανωθεί στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με ηλεκτρικά μονοθέσια.

Τώρα, εισέρχεται στη δέκατη σεζόν, στοχεύοντας να φτάσει με την ABT Cupra στην κορυφή. Ο νέος team-mate του, Nico Muller που αγωνίζεται με την ομάδα από την προηγούμενη σεζόν, παίρνει τον ρόλο του δημοσιογράφου και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε περισσότερα για τον πιο έμπειρο οδηγό της Formula E.

O Βραζιλιάνος δεν είναι ξένος στην ομάδα. Για τις πρώτες του επτά σεζόν στη Formula E, ο di Grassi αγωνιζόταν με την ομάδα της ABT, με την οποία πέτυχε τους μεγαλύτερους θριάμβους του: δύο τίτλους οδηγών, το 2014 και το 2017 και έναν τίτλο κατασκευαστών το 2018. Αυτή τη φορά επιστρέφει στην ABT η οποία συνεργάζεται πλέον με την Cupra και φέρνει στην ομάδα όλη την πολύχρονη εμπειρία του.

O di Grassi δήλωσε: «Αγωνίστηκα με την ABT για 7 χρόνια, γνωρίζω την ομάδα και θα προσπαθήσω να μεταφέρω όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τις άλλες ομάδες, ώστε να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις της νέας σεζόν». Σε 115 αγώνες στη Formula E, o Lucas di Grassi έχει ανέβει 40 φορές στο βάθρο, έχει κατακτήσει 13 νίκες και έχει σημειώσει τον ταχύτερο γύρο 12 φορές.

Formula E - Lucas di Grassi & Nico Muller (ABT Cupra)

Ο Lucas di Grassi έχει ζήσει όλη την εξέλιξη του Πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων από το ξεκίνημά της. Για αυτό και ο team-mate του, Nico Muller, θέλει να μάθει τι βρίσκει πιο γοητευτικό στη Formula Ε. Ο Lucas αποκρίθηκε: «Χωρίς αμφιβολία η ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος. Όλοι οι οδηγοί και οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Επίσης, είναι συναρπαστικό να αγωνιζόμαστε με τα μονοθέσια στο κέντρο των πόλεων». H νέα σεζόν της Formula E θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου, στην Πόλη του Μεξικού, και θα συνεχίσει με αγώνες προγραμματισμένους σε όλο τον κόσμο, όπως Τόκιο, Μονακό και Λονδίνο.

Απαντώντας στην τελευταία ερώτηση τoυ Nico, όσον αφορά την αρχική επαφή με το μονοθέσιο κατά τη διάρκεια των τεστ στη Βαλένθια τον Οκτώβριο και ποιες είναι οι προσδοκίες του για την καινούργια σεζόν, o Lucas δήλωσε: «Σίγουρα να σημειώνουμε σταθερά βαθμούς, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα, να βάλουμε τα δυνατά μας να τερματίζουμε πάντα μέσα στην πρώτη δεκάδα ή και την πρώτη εξάδα και με λίγη τύχη να ανεβούμε στο βάθρο. Θα ήταν τέλειο να σταθούμε εκεί ξανά».Αλλά πέραν από τα στατιστικά, ο Lucas χαρακτηρίζει τον εαυτό του με τρεις λέξεις: «Είμαι οδηγός, πατέρας και Βραζιλιάνος».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!