“Ο Hamilton δεν απέχει πολύ από τη διεκδίκηση του τίτλου”

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, μία εγκατάλειψη του Verstappen μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη σεζόν

“Ο Hamilton δεν απέχει πολύ από τη διεκδίκηση του τίτλου”

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, μία εγκατάλειψη του Verstappen μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη σεζόν

Μπορεί ο Lewis Hamilton να απέχει 32 βαθμούς από την κορυφή της κατάταξης των οδηγών, όμως o επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, δε δείχνει να προβληματίζεται και τόσο. Όπως δήλωσε, μόλις μια εγκατάλειψη τoυ Max Verstappen σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες, μπορεί να περιορίσει σημαντικά το προβάδισμά του στην βαθμολογία.

Η ομάδα της Red Bull είναι σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την περίοδο. Έχουν κερδίσει πέντε συνεχόμενους αγώνες, για πρώτη φορά από το 2013, όταν κέρδισαν το πρωτάθλημα (χρονιά στην οποία ο Sebastian Vettel πέτυχε ρεκόρ με εννέα συνεχόμενες νίκες), αφήνοντας τον Χάμιλτον 32 βαθμούς πίσω από τον Verstappen και τη Mercedes-AMG F1  44 βαθμούς πίσω από την Red Bull Racing στους κατασκευαστές.

Ωστόσο, ο Wolff είπε ότι το ηθικό της ομάδας του παραμένει υψηλό: «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Πόσο απέχει, είναι 32 βαθμούς πίσω από τον Max; Αυτό είναι μια εγκατάλειψη διαφορά. Και μπαίνουμε ξανά στο παιχνίδι». Και πρόσθεσε: «πρέπει να κάνουμε λιγότερα λάθη και να συνεχίσουμε να κατανοούμε καλύτερα το αυτοκίνητο για να μπούμε ξανά στο κυνήγι του πρωταθλήματος».

Η Red Bull έχει μόνο μια εγκατάλειψη αυτή τη σεζόν, όταν ο Verstappen είχε έξοδο από πρόβλημα σε ένα ελαστικό στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν αλλά ακόμα και τότε ο ομόσταυλος του Sergio Perez κέρδισε τον αγώνα. Ενώ η Mercedes δεν τερμάτισε δύο φορές ως τώρα και οι δύο με τον Valtteri Bottas, στην Ιταλία και το Μονακό.

Όσο για το τελευταίο Grand Prix, ο Verstappen κέρδισε άνετα τον Bottas, ενώ ο Hamilton αντιμετώπισε προβλήματα και έμεινε στην 4η θέση. Ο Wolff επεσήμανε ότι διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος στο μονοθέσιο του Hamilton, έκαναν το ρυθμό των Mercedes να φαίνεται χειρότερος από ό,τι ήταν.

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα φαίνεται μάλλον χειρότερο από ότι πραγματικά είναι», είπε. «Ήμασταν κολλημένοι πίσω από τη McLaren και αυτό μας κόστισε πολύ σε χρόνο, αλλά ο ρυθμός μας ήταν καλός, ίσως όχι αρκετά καλός για να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά μείναμε στις κορυφαίες θέσεις και αυτό είναι καλό. Ο Lewis “τραυμάτισε” το μονοθέσιό του στη στροφή 10, δεν νομίζω ότι πέρασε άσχημα από το kerb, ήταν απλά ένα κομμάτι που έφυγε από το αυτοκίνητο και θα πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη. Θα πάμε στο Silverstone, θα τους περάσουμε όλους και θα τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις, 30 δευτερόλεπτα μπροστά από όλους τους άλλους» πρόσθεσε.

Η Mercedes πηγαίνει στο Βρετανικό Grand Prix, έχοντας κερδίσει όλες τις φορές, εκτός από το 2018, ενώ η Red Bull κέρδισε τελευταία φορά στο Silverstone το 2012. Αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ διαφορετική.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!