Peugeot 9X8: Υβριδικό και ετοιμοπόλεμο

Με αυτό θα συμμετέχει η Peugeot στη νέα εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής

Peugeot 9X8: Υβριδικό και ετοιμοπόλεμο

Με αυτό θα συμμετέχει η Peugeot στη νέα εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής

Η Peugeot αποκάλυψε το νέο 9X8, το τελευταίας γενιάς Hypercar με το οποίο θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής (FIA World Endurance Championship) το 2022.

Χρησιμοποιεί υβριδικό κινητήρα που δίνει κίνηση σε όλους τους τροχούς και εναρμονίζεται απόλυτα με τη στρατηγική Neo-Performance της Peugeot για υπευθυνότητα προς το περιβάλλον, τόσο στα πολιτικά όσο και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της. Η συνεργασία των μηχανικών της PEUGEOT SPORT και του PEUGEOT Design δημιούργησε ένα μοντέλο που προαναγγέλλει μια νέα εποχή στους αγώνες αυτοκινήτων, λόγω των νέων αεροδυναμικών λύσεων και της απουσίας πίσω αεροτομής.

Αυτή η νέα προσέγγιση οφείλεται στην αλλαγή των κανονισμών της FIA και της ACO (Automobile Club de l’Ouest) για τη νέα κατηγορία «Le Mans Hypercar» η οποία αντικαθιστά την LMP1 και αφήνει μεγαλύτερες ελευθερίες. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Peugeot εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και εφηύραν καινοτομίες που αλλάζουν τα δεδομένα των Hypercars.

Το όνομα 9X8 συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον, με το «9» να «τιμά» τα αγωνιστικά μοντέλα που έγραψαν ιστορία, όπως το 905 (1990 – 1993)  και το 908 (2007-2011). Το «X» αναφέρεται στην τετρακίνηση και στην υβριδική τεχνολογία και το «8» είναι ο αριθμός που υπάρχει στα σύγχρονα πολιτικά μοντέλα της μάρκας, από τα 208 και το 2008 ως τα 308 και 3008, αλλά και τα 508 και 5008.

Ήδη από το Απρίλιο έχει αρχίσει να δοκιμάζεται ο bi-turbo κινητήρας εσωτερικής καύσης 2,6 λίτρων και 680 ίππων που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σε διαδικασία παραγωγής πριν τις δοκιμές βρίσκονται ο ηλεκτροκινητήρας 200 kW που θα υπάρχει εμπρός, το 7άρι σειριακό κιβώτιο και η μπαταρία 900 Volt, η οποία κατασκευάζεται από την Peugeot Sport σε συνεργασία με την Saft, θυγατρική της TotalTechnologies.

Εκτός από την αεροδυναμική, μηχανική και ηλεκτρονική του απόδοση, το νέο αυτοκίνητο θα προσπαθήσει, μέσα από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής να αναδείξει την τεχνογνωσία της Peugeot. Οι 24 ώρες του Le Mans είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός και τα 5.400 χιλιόμετρα που καλύπτουν τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι κοντά στην απόσταση που καλύπτεται σε μια πλήρη σεζόν της Formula 1, επομένως η αξιοπιστία είναι ζωτικής σημασίας.

Η Peugeot θα συμμετάσχει με δύο 9X8 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!