IMSA-12 Ώρες Sebring: Δράμα στο τέλος

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 2ο αγώνα του φετινού αμερικανικού Πρωταθλήματος Αντοχής IMSA, τις θρυλικές 12 Ώρες του Sebring, οι οποίες είχαν δραματική εξέλιξη στα τελικά στάδια.

Η Action Express Racing κέρδισε την 71η έκδοση των 12 Ωρών του Sebring για την Cadillac, αφού μία καραμπόλα στα τελευταία λεπτά στο τέλος του αγώνα οδήγησε σε εγκατάλειψη κατέστρεψε τα τρία κορυφαία πρωτότυπα της νέας κορυφαίας κατηγορίας GTP. Ο αγώνας στο Sebring είναι ο δεύτερος της φετινής σεζόν του Πρωταθλήματος IMSA, έπειτα από τις 24 Ώρες της Daytona.

Πέραν από μία ποινή για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane, το #10 Acura των Ricky Taylor, Filipe Albuquerque και Louis Deletraz είχε μία φαινομενικά άνετη πορεία προς τη νίκη, μέχρι που μια σειρά από διακοπές του αγώνα τους ενέπλεξε σε μια μάχη με την #6 Porsche των Mathieu Jaminet, Nick Tandy και Dane Cameron.

Καθώς είχε πέσει το σκοτάδι, οι Albuquerque και Jaminet πάλευαν για τη νίκη στο σκοτάδι, όταν συνάντησαν μπροστά τους πιο αργά αυτοκίνητα της κατηγορίας GTD στα τελευταία λεπτά, και έβγαλαν ο ένας τον άλλον εκτός, με τη δεύτερη Penske Porsche του Felipe Nasr να αποτελεί παράπλευρη απώλεια του ατυχήματος, το οποίο έθεσε εκτός μάχης τα τρία πρώτα αυτοκίνητα της ανώτερης κατηγορίας GTP.

Αυτό άφησε την πόρτα ανοιχτή για την άλλη Cadillac (#31) της AXR με τους Pipo Derani, Alexander Sims και Jack Aitken (στη δεύτερη συμμετοχή του στο θεσμό) να πάρει τη νίκη, με τον Βραζιλιάνο Derani (Πρωταθλητή του 2021) να κατακτά την 4η προσωπική του νίκη στο Sebring.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!