Νέο ρεκόρ παραγωγής για το Audi R8 LMS

Το αγωνιστικό δεύτερης γενιάς ξεπέρασε τον αριθμό των μονάδων της πρώτης

Νέο ρεκόρ παραγωγής για το Audi R8 LMS

Το αγωνιστικό δεύτερης γενιάς ξεπέρασε τον αριθμό των μονάδων της πρώτης

Στα μέσα της φετινής χρονιάς, το τμήμα παραγωγής αγωνιστικών για ιδιωτικές ομάδες της Audi Sport έφτασε σε ένα σημαντικό επίτευγμα: Το 138ο GT3 μοντέλο της δεύτερης γενιάς Audi R8 LMS, το οποίο κυκλοφόρησε στο τέλος του 2015, είναι γεγονός. Το επιτυχημένο προηγούμενο μοντέλο, το οποίο ήταν διαθέσιμο από το 2009 έως το 2015, είχε αναπαραχθεί σε 137 αντίτυπα.

“Στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το διάδοχο μοντέλο θα είναι το ίδιο επιτυχημένο με το προηγούμενο, πόσο μάλλον ότι θα το ξεπεράσει” λέει ο Chris Reinke, επικεφαλής της Audi Sport customer racing. “Για εμάς δεν εξαρτώνται όλα από την αγωνιστική επιτυχία. Από την πρώτη ημέρα σχεδιάσαμε με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμά μας, ώστε να παρέχουμε σε όλες τις ιδιωτικές ομάδες ένα προϊόν υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με ξεχωριστή υποστήριξη και εξυπηρέτηση για κάθε πελάτη μας.”

Ο προηγμένος σχεδιασμός του πλαισίου με ένα μείγμα υλικού από αλουμίνιο, CFRP και χάλυβα, η υψηλή αξιοπιστία του και η οικονομική λειτουργία είναι μερικά μόνο από τα βασικά χαρακτηριστικά του R8 LMS. Από το 2019, η Audi λαμβάνει όλο και περισσότερο υπόψη τα αιτήματα των πελατών σχετικά με τις λειτουργίες και την οδηγησιμότητα των μοντέλων.

Και για τις δύο γενιές του Audi R8 LMS, έχουν κατασκευαστεί συνολικά 275 σπορ αυτοκίνητα GT3. Μέχρι σήμερα, έχουν κατακτήσει 188 τίτλους σε διάφορες κατηγορίες στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τον Ειρηνικό, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Με συνολικά 13 νίκες σε 24ωρους αγώνες και οκτώ σε 12ωρους αλλά και περαιτέρω επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, η Audi Sport έχει κάθε λόγο να νιώθει πετυχημένη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!