F1 – GP Ολλανδίας FP2: «1-2» για τη Ferrari

Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής του GP Ολλανδίας, η Ferrari σημείωσε το «1-2» με τον Charles Leclerc επικεφαλής, ενώ η Red Bull δεν έδειχνε ανταγωνιστική.

F1 – GP Ολλανδίας FP2: «1-2» για τη Ferrari

Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής του GP Ολλανδίας, η Ferrari σημείωσε το «1-2» με τον Charles Leclerc επικεφαλής, ενώ η Red Bull δεν έδειχνε ανταγωνιστική.

Σε μία πολύ ανταγωνιστική διαδικασία, όπου οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί βρέθηκαν εντός 1 δεκάτου του δλ. μεταξύ τους, οι δύο οδηγοί της Ferrari κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Charles Leclerc να έχει απειροελάχιστο προβάδισμα 4 χλστ. του δλ. επί του team-mate του, Carlos Sainz. Μόλις 72 χλστ. του δλ. πίσω από τον Μονεγάσκο βρέθηκε ο Lewis Hamilton με τη Mercedes, η οποία δείχνει ανταγωνιστική στο Zandvoort. To ίδιο συμβαίνει και με τη McLaren, αφού ο Lando Norris βρέθηκε μόλις 1 δέκατο του δλ. πίσω από τον Leclerc.

Ωστόσο, κακή εικόνα επέδειξε η Red Bull. Έπειτα από τα προβλήματα με το κιβώτιο του Max Verstappen στο FP1 -τα οποία δεν θα επιφέρουν ποινή- ο Ολλανδός κατάφερε να σημειώσει μόνο τον 8ο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας του FP2, όντας 0,7 δλ. πίσω από τον Leclerc. Ακόμα πιο πίσω βρέθηκε ο Sergio Perez, στη 12η θέση, 1,15 δλ. πίσω από τον επικεφαλής. Η συμπεριφορά της Red Bull σίγουρα δεν ικανοποιούσε τους οδηγούς της, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που φαίνεται να βρίσκεται μακριά από τις συνηθισμένες θέσεις που καταλαμβάνει και τις επιδόσεις που περιμένουμε από αυτήν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Hamilton γλίτωσε οποιαδήποτε ποινή για την κατηγορία ότι παρεμπόδισε τον Carlos Sainz στο FP1. H Mercedes δείχνει δυνατή όσον αφορά την επίδοση στον ένα γρήγορο γύρο, όπως και στην Ουγγαρία. Σε αυτό συμβάλλουν οι υψηλές θερμοκρασίες της πίστας (36 βαθμοί στον ασφαλτοτάπητα) και η απουσία μεγάλων ευθειών. Ο έτερος οδηγός της γερμανικής ομάδας, George Russell, βρέθηκε στην 5η θέση, 0.3 δλ. πίσω από τον Leclerc. Ωστόσο, ο χρόνος του Hamilton δίνει ελπίδες στη Mercedes ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ferrari για τις πρώτες σειρές εκκίνησης αύριο.

Με μία πολύ καλή επίδοση, ο Lance Stroll εξασφάλισε με την Aston Martin την 6η θέση, εμπρός από τον Fernando Alonso, o οποίος ήταν 0,44 δλ. ταχύτερος του team-mate του στην Alpine, Esteban Ocon, ο οποίος κατέλαβε την 9η θέση. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η διαφορά (0,9 δλ.) που χώριζε τους δύο οδηγούς της McLaren, ωστόσο ο Daniel Ricciardo, που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με διαρροή λαδιού από ένα εκ των ψυγείων του μονοθεσίου του και συμπλήρωσε μόνο 10 γύρους.

Ο Yuki Tsunoda, που σημείωσε τον 11o χρόνο της διαδικασίας, βγήκε εκτός πίστας στη 10η στροφή του Zandvoort και βρέθηκε παγιδευμένος στα χαλίκια στο 38ο λεπτό της διαδικασίας, προκαλώντας κόκκινη σημαία, η οποία διέκοψε τις προσομοιώσεις αγώνα λάμβαναν χώρα εκείνη τη στιγμή. Η Ferrari ήταν πολύ γρήγορη και σε ρυθμό αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!