F1 – GP Ουγγαρίας FP3: Ο Latifi ταχύτερος στο «1-3» της Williams

H βρεγμένη πίστα έφερε ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα στην τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας, με τον Nicholas Latifi να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στις τελευταίες στιγμές του FP3.

F1 – GP Ουγγαρίας FP3: Ο Latifi ταχύτερος στο «1-3» της Williams

H βρεγμένη πίστα έφερε ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα στην τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας, με τον Nicholas Latifi να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στις τελευταίες στιγμές του FP3.

Η Williams θριάμβευσε στις ελεύθερες δοκιμές Σαββάτου του GP Ουγγαρίας, στέλνοντας τους οδηγούς της στην πίστα τελευταίους, όταν οι συνθήκες ήταν καλύτερες, για να σημειώσουν τον 1ο και τον 3ο χρόνο, με τον Nicholas Latifi να είναι ταχύτερος όλων και τον Alex Albon να καταλαμβάνει την 3η θέση.

Μεταξύ των δύο Williams βρέθηκε ο Charles Leclerc με τη Ferrari. O Μονεγάσκος είχε ολοκληρώσει το γύρο του λίγο πριν από τους οδηγούς της Williams, σε συγκρίσιμες συνθήκες, αλλά ο Latifi κατάφερε να κινηθεί 661 χλστ. του δλ. ταχύτερα, κάτι που προβλημάτισε τον οδηγό της Ferrari. Ο Leclerc είχε και ένα τετ-α-κέ 360 μοιρών, στο οποίο κατάφερε να ελέγξει χωρίς να ακουμπήσει κάπου. Επίσης, η Ferrari τοποθέτησε το 8ο σετ εξατμίσεων (από τα 8 που επιτρέπονται χωρίς ποινή) στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου.

Παράλληλα, ο Max Verstappen ο οποίος επίσης έκανε τον ταχύτερο χρόνο του και αυτός λίγο πριν από τις Williams, αλλά δεν κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από αυτές και κατέληξε στην 4η θέση. Ο George Russell βρέθηκε στην 5η θέση, παρότι η Mercedes είχε πολύ μεγάλες δυσκολίες να αναπτύξουν θερμοκρασία στα ελαστικά (τόσο τα ενδιάμεσα, όσο και τα βροχής), ιδίως του πίσω άξονα. Η γερμανική ομάδα τοποθέτησε καινούργια MGU-K στο μονοθέσιο του Russell, χωρίς ποινή (είναι η 3η φετινή).

O Fernando Alonso ήταν από τους πιο θαρραλέους οδηγούς, όντας ο μοναδικός που χρησιμοποίησε στα αρχικά στάδια -που η πίστα ήταν πιο βρεγμένη- τα ενδιάμεσα ελαστικά και ήταν ταχύτατος, πριν ξεπεράσουν το χρόνο του τις τελευταίες στιγμές τέσσερις οδηγοί. Ο Alonso βρέθηκε εμπρός από τον συμπατριώτη του, Carlos Sainz, και τον Lando Norris, ο οποίος είχε πολλές στιγμές υπερστροφής με τη McLaren, αλλά έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση.

Πίσω από τον Βρετανό κατετάγη ο Sebastian Vettel, ο οποίος ήταν επίσης πολύ γρήγορος, παίρνοντας αρκετά ρίσκα και έχοντας βγει εκτός πίστας αρκετές φορές. Σε μία στιγμή επιτάχυνση μεταξύ των στροφών 9 και 10, ο Vettel, περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος της διαδικασίας, έχασε το πίσω μέρος της Aston Martin και κατέληξε στις μπαριέρες, προκαλώντας την κόκκινη σημαία. Οι ζημιές στο μονοθέσιό του δεν φαίνονταν να είναι εκτεταμένες.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Kevin Magnussen με την αναβαθμισμένη Haas, εμπρός από τον Lewis Hamilton, ο οποίος είχε και πίσω του μια Haas, του Mick Schumacher. Πίσω από τον Γερμανό, οι Esteban Ocon (Alpine) και Daniel Ricciardo (McLaren).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!