F1 – GP Ουγγαρίας FP1: O Sainz επικεφαλής

Ο Carlos Sainz σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Ουγγαρίας, για να βρεθεί εμπρός από τους Max Verstappen και Charles Leclerc στον πίνακα των χρόνων.

F1 – GP Ουγγαρίας FP1: O Sainz επικεφαλής

Ο Carlos Sainz σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Ουγγαρίας, για να βρεθεί εμπρός από τους Max Verstappen και Charles Leclerc στον πίνακα των χρόνων.

Ο Carlos Sainz ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του στη δεύτερη φορά που βγήκε στην πίστα με το ίδιο σετ ελαστικών, τα οποία είχαν περάσει την καλύτερη απόδοσή τους. Οι δύο οδηγοί της Ferrari αντάλλαζαν ταχύτερους χρόνους στο πρώτο μισό της διαδικασίας, με τον Max Verstappen να βρίσκεται πολύ συχνά πολύ κοντά τους (10 – 20 χλστ. του δλ. πίσω).

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο με το δεύτερο σετ μαλακής γόμας που χρησιμοποίησε στο FP1, στον πρώτο του γύρο με αυτό, ο οποίος παρέμεινε ο ταχύτερός του, παρότι έκανε παράπονα στον ασύρματο ότι δεν μπορούσε να «ρίξει» το μονοθέσιο στις στροφές, καθώς του έλειπε πρόσφυση στον πίσω άξονα. Στη συνέχεια όμως, ο Sainz κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από τον Verstappen στο δεύτερο γρήγορο γύρο με το δικό του δεύτερο σετ ελαστικών, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα δύο τελευταία sector και κερδίζοντας χρόνο στις στροφές 4, 9 και 11.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Max Verstappen θα χρησιμοποιήσει αυτό το τριήμερο το 4ο φετινό του κιβώτιο, από τα τέσσερα που επιτρέπονται χωρίς ποινή. O Charles Leclerc βρέθηκε στην 3η θέση, 0,3 δλ. πίσω από τον έτερο οδηγό της Ferrari, σε μία πίστα που παραδέχθηκε ότι έχει δυσκολευτεί στο παρελθόν. Πολύ ανταγωνιστικό χρόνο έγραψε ο Lando Norris με τη McLaren, για να βρεθεί 0,26 δλ. πίσω από τον Μονεγάσκο και 0,3 δλ. εμπρός από τον George Russell, με την Mercedes.

Στην προσομοίωση αγώνα που έκανε με τη σκληρή γόμα στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, ο προσωπικός του μηχανολόγος αγώνα, Riccardo Musconi, τον συμβούλεψε να σηκώνει το πόδι του από το γκάζι νωρίτερα, διότι υπήρχαν προβλήματα υπερθέρμανσης στις εμπρός δαγκάνες φρένων και τη μονάδα ισχύος. Ωστόσο ο Russell παραπονέθηκε ότι με αυτό τον τρόπο θα έχανε θερμοκρασία στα ελαστικά του.

F1 - Max Verstappen (Red Bull), FP1 GP Ουγγαρίας 2022 (2)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία του ασφαλτοτάπητα ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου στο FP1, ωστόσο, δεν είναι αντιπροσωπευτικές, καθώς η πρόγνωση του καιρού αναφέρει καταιγίδες το Σάββατο και συννεφιά με χαμηλότερες θερμοκρασίες την Κυριακή.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο Sergio Perez, του οποίου ο καλύτερος γύρος καταστράφηκε από τον κινούμενο αργά Mick Schumacher με τη Haas. O Μεξικανός είχε ένα περίεργο περιστατικό στην αρχή της διαδικασίας, όταν μετέδωσε στον ασύρματο τρία συνεχόμενα φτερνίσματα, αναφέροντας ότι τον έχει πιάσει αλλεργία στο Hungaroring. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας όμως, ο Perez σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1ο sector της πίστας, το οποίο ήταν το πιο αδύναμο του Sainz, ενδεχομένως επειδή δεν είχε προλάβει να φέρει τα ελαστικά του στις κατάλληλες θερμοκρασίες, έπειτα από την επίσκεψή του στα pits.

O Lewis Hamilton βρέθηκε στην 7η θέση, εμπρός από τη δεύτερη McLaren του Daniel Ricciardo και τους δύο οδηγούς της Alpine, που συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, εμπρός από τις δύο Aston Martin, των οποίων η πρωτοποριακή πίσω αεροτομή, που παρακάμπτει τους κανονισμούς περί καμπυλότητας, θα χρησιμοποιηθεί μόνο στο Hungaroring, πιθανότατα επειδή δημιουργεί υψηλές τιμές οπισθέλκουσας, οι οποίες όμως δεν έχουν μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη πίστα.

Η Haas δοκίμαζε στο μονοθέσιο του Kevin Magnussen το πακέτο αναβαθμίσεων αναβαθμισμένο δάπεδο, καλύμματα ψυγείων (και κινητήρα) και τη διάταξη διατρήσεων σε αυτά, τα αεροδυναμικά καλύμματα των ψαλιδιών της πίσω ανάρτησης και τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο εσωτερικό των πίσω τροχών. Ο Robert Kubica βρέθηκε στο cockpit του μονοθεσίου του Valtteri Bottas, με την Alfa Romeo να έχει φέρει αναβαθμισμένο δάπεδο στο Hungaroring.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!