Σειρά για τον Enzo Ferrari από το δημιουργό του Peaky Blinders

H Apple TV+ θα χρηματοδοτήσει μία παραγωγή με θέμα την πιο τραγική περίοδο της ζωής του Enzo Ferrari. Σεναριογράφος θα είναι ο Steven Knight, δημιουργός της πολύ επιτυχημένης σειράς Peaky Blinders.

Σειρά για τον Enzo Ferrari από το δημιουργό του Peaky Blinders

H Apple TV+ θα χρηματοδοτήσει μία παραγωγή με θέμα την πιο τραγική περίοδο της ζωής του Enzo Ferrari. Σεναριογράφος θα είναι ο Steven Knight, δημιουργός της πολύ επιτυχημένης σειράς Peaky Blinders.

Η Apple ενέκρινε την παραγωγή μιας δραματοποιημένης σειράς με θέμα την πιο τραγική περίοδο στη ζωή του Enzo Ferrari, ιδρυτή της ομώνυμης θρυλικής μάρκας αυτοκινήτων και αγωνιστικής ομάδας. Η σειρά, που θα ονομάζεται «Ferrari» και αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στο δεύτερο μισό του 2023.

H παραγωγή που θα προβληθεί στο Apple TV+, θα επικεντρωθεί στην πενταετία 1956-1961, όπου ο Commendatore, πέραν του γεγονότος ότι θρήνησε το χαμό του γιου του, Dino Ferrari (σε ηλικία μόλις 24 ετών) από μυϊκή δυστροφία, είδε επίσης πέντε νεαρούς οδηγούς να χάνουν τη ζωή τους με τα αυτοκίνητά του.

Αυτοί οι πέντε νεαροί οδηγοί αποτελούσαν την «ομάδα της άνοιξης» για τη Ferrari. Ήταν οι Ιταλοί ανερχόμενους αστέρες της εποχής Eugenio Castellotti και Luigi Musso, ο Βρετανός Peter Collins, ο Ισπανός μαρκήσιος Alfonso de Portago και ο κόμης Wolfgang von Trips, ο οποίος το 1961 θα μπορούσε να έχει γίνει ο πρώτος Γερμανός Πρωταθλητής στην ιστορία της F1, αν δεν είχε χάσει τη ζωή του στη Monza.

Εκείνη την εποχή, ο ιταλικός Τύπος είχε περιγράψει τον Ferrari ως Κρόνο που καταβροχθίζει τα παιδιά του. Ο Ferrari βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το ατύχημα του de Portago, το οποίο έθεσε τέλος στη διεξαγωγή του αγώνα του Mille Miglia. H σειρά θα βασιστεί στη βιογραφία «Ferrari Rex» του Ιταλού Luca Del Monte, την οποία οι New York Times έχουν δικαίως χαρακτηρίσει την απόλυτη βιογραφία του Commendatore.

Enzo Ferrari

Σκηνοθέτης θα είναι ο Stefano Sollima (Without Remorse, Sicario: Day of the Soldado), ενώ στην παραγωγή συμμετέχει ο βραβευμένος με Oscar, Paolo Sorrentino (The Young Pope) και ο Lorenzo Mieli (My Brilliant Friend). Σεναριογράφος θα είναι ο Steven Knight, ο οποίος πέραν του Peaky Blinders, έχει υπογράψει το σενάριο των Locke και Taboo.

Ο Knight δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα αφηγηθώ μια τόσο υποβλητική ιστορία για αυτόν τον θρυλικό άνθρωπο και την εμβληματική μάρκα του. Η εντελώς εξαιρετική ζωή του Enzo Ferrari καθορίστηκε από τη δραματική προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή και η σειρά Ferrari θα είναι ο εορτασμός ενός απίστευτα πολύπλοκου και συναρπαστικού ανθρώπου».

…και ταινία

Αυτό δεν είναι το μοναδικό εγχείρημα στο Hollywood με θέμα την ζωή του Enzo Ferrari. Στα σκαριά βρίσκεται παράλληλα και μία ταινία του σκηνοθέτη Michael Mann (The Last of the Mohicans, Heat, The Insider, Miami Vice), η οποία επικεντρώνεται επίσης σε εκείνη την περίοδο (συγκεκριμένα στο 1957, την εποχή γύρω από τον θάνατο του de Portago) και φέρει και αυτή τον τίτλο «Ferrari».

Η ταινία θα είναι βασισμένη στη βιογραφία του Brock Yates «Enzo Ferrari: The Man and the Machine». Τον Enzo Ferrari θα υποδυθεί ο Adam Driver, τη σύζυγό του Laura, η Penelope Cruz και την ερωμένη του Lina Lardi (μητέρα του Piero Ferrari), η Shailene Woodley.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!