F1: O Oscar Piastri κοντά σε συμφωνία με τη Williams για το 2023

O εφεδρικός οδηγός της Alpine, Oscar Piastri, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για να αγωνιστεί με την ομάδα της Williams το 2023 στη Formula 1.

F1: O Oscar Piastri κοντά σε συμφωνία με τη Williams για το 2023

O εφεδρικός οδηγός της Alpine, Oscar Piastri, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για να αγωνιστεί με την ομάδα της Williams το 2023 στη Formula 1.

O 21 ετών Αυστραλός Oscar Piastri, που κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη Formula 2 πέρυσι, είναι μέλος της ακαδημίας οδηγών της Alpine και εκτελεί χρέη αναπληρωματικού οδηγού για τη γαλλική ομάδα φέτος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Piastri βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας με την ομάδα της Williams, για να αντικαταστήσει τον Nicholas Latifi το 2023. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Ο Piastri είναι ένας από τους νεαρούς οδηγούς που έρχεται με μερικά από τα καλύτερα διαπιστευτήρια στις μικρότερες κατηγορίες, έχοντας κατακτήσει τρία συνεχόμενα Πρωταθλήματα σε διαφορετικές κατηγορίες τα τρία προηγούμενα χρόνια: της Formula Renault Eurocup (2019), της Formula 3 (2020) και της Formula 2 πέρυσι. Μόνο οι Charles Leclerc και George Russell έχουν καταφέρει στο πρόσφατο παρελθόν να κατακτήσουν τίτλους σε Formula 2 και Formula 3 σε συνεχόμενες χρονιές. Ο Piastri θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα της επόμενης γενιάς και εκτιμάται ότι θα μπορεί στο μέλλον να ανταγωνιστεί τους πρωταγωνιστές του σήμερα.

Ο Αυστραλός δεν κατάφερε να βρει αγωνιστικό cockpit φέτος στην Alpine, καθώς η γαλλική ομάδα δεν είχε χώρο για αυτόν στο οδηγικό της δίδυμο, με τους Fernando Alonso και Esteban Ocon να έχουν ήδη συμβόλαιο για φέτος. Επίσης, η Alpine δεν κατάφερε να του βρει συμβόλαιο ούτε σε άλλη ομάδα φέτος. Πέραν των καθηκόντων αναπληρωματικού οδηγού της Alpine στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, ο Piastri διεξάγει ένα πρόγραμμα δοκιμών με το περυσινό μονοθέσιο της γαλλικής ομάδας σε μια προσπάθεια να αυξήσει την εμπειρία του και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει πίσω από το τιμόνι.

Ο Piastri δέχθηκε τη συμφωνία να είναι αναπληρωματικός οδηγός φέτος με την προϋπόθεση ότι η Alpine θα του έβρισκε αγωνιστικό cockpit στη Formula 1 το 2023. Ο Piastri διατηρεί συμβόλαιο με την Alpine για την επόμενη σεζόν, αλλά αναφέρεται ότι υπάρχει όρος εξόδου από τη συμφωνία εάν η γαλλική ομάδα δεν του βρει θέση στο grid της F1 για το 2023. Με το συμβόλαιο του Ocon να διαρκεί έως το 2024 και την επέκταση της συμφωνίας του Alonso για την επόμενη σεζόν να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, δεδομένου ότι ο Ισπανός θέλει να συνεχίσει και είναι σε καλή φόρμα, η Alpine έπρεπε να ψάξει αλλού για να τοποθετήσει τον Piastri στο grid.

H γαλλική ομάδα έχει αναφέρει ότι είναι διατεθειμένη να «δανείσει» τον Piastri σε μια αντίπαλη ομάδα για περιορισμένο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να διασφαλίσει τις υπηρεσίες του νεαρού Αυστραλού στο μέλλον, καθώς τον θεωρεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της F1. H λύση φαίνεται να είναι η ομάδα της Williams -η οποία έχει ήδη «δανεικό» από την οικογένεια της Red Bull τον Alex Albon– με τις φετινές επιδόσεις του Nicholas Latifi να είναι απογοητευτικές.

Ο Καναδός φέρνει όμως χρήματα στην ομάδα της Williams με τους προσωπικούς του σπόνσορες και ο πατέρας του βοήθησε την ομάδα να επιβιώσει στην αρχή της πανδημίας. Ενδέχεται η συμφωνία της Williams με τον Piastri να συνοδεύεται με οικονομικά οφέλη για τη βρετανική ομάδα, τα οποία θα καλύψει η Alpine.

Ο Αμερικανός διευθυντής της Alpine, Otmar Szafnauer έχει δηλώσει ότι θέλει να έχει ανακοινώσει το οδηγικό δίδυμο της γαλλικής ομάδας για το 2023 έως το GP Μ. Βρετανίας. Η συμφωνία μεταξύ Piastri και Williams αναμένεται να ανακοινωθεί έως τον αγώνα στο Silverstone, που διεξάγεται στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, δε φαίνεται πολύ πιθανό ο Piastri να ξεκινήσει να αγωνίζεται με την ομάδα της Williams φέτος, όπως έχει αναφερθεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!