FIA WEC: Επιστροφή για την Peugeot με το 9X8

Η Team Peugeot TotalEnergies αποκάλυψε, το 9X8, = το τετρακίνητο υβριδικό hypercar με το οποίο θα κάνει ντεμπούτο τον Ιούλιο στη Monza και στους αγώνες αντοχής.

FIA WEC: Επιστροφή για την Peugeot με το 9X8

Η Team Peugeot TotalEnergies αποκάλυψε, το 9X8, = το τετρακίνητο υβριδικό hypercar με το οποίο θα κάνει ντεμπούτο τον Ιούλιο στη Monza και στους αγώνες αντοχής.

Το Peugeot 9X8 παρουσιάστηκε από την Team Peugeot TotalEnergies στο Portimao της Πορτογαλίας. Πρόκειται για ένα τετρακίνητο υβριδικό hypercar, με το οποίο η γαλλική εταιρεία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA 2022 (FIA WEC) στη Monza της Ιταλίας και τον 6ωρο αγώνα.

Το Peugeot 9X8 θα συμμετέχει στην κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar) η οποία είναι πιο προσιτή από την κορυφαία LMP1, αλλά εξίσου ανταγωνιστική. Σχεδιαστικά ακολουθεί τα πρότυπα της κατηγορίας, ενώ υιοθετεί στοιχεία της Peugeot και των συμβατικών μοντέλων, όπως φαίνεται στα φωτιστικά σώματα με τις χαρακτηριστικές γραμμές.

Η εξέλιξη του μοντέλου έγινε από την Peugeot Sport. Το τετρακίνητο αγωνιστικό εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα 2,6 λίτρων με δύο turbo, απόδοσης 707 ίππων που στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς, ενώ εμπρός υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας 272 ίππων. Όπως και ο κινητήρας, ο μετατροπέας με βάση το καρβίδιο του πυριτίου αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Marelli. Η μπαταρία υψηλής τάσης, 900 volt του αυτοκινήτου αναπτύχθηκε από κοινού με την TotalEnergies/Saft και η Michelin παρέχει τα ελαστικά σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς της κατηγορίας Hypercar.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το Peugeot 9X8 έχει μήκος 4,995 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 1,145 μέτρα. Το βάρος του περιορίζεται στα 1.030 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 90 λίτρων, 100% ανανεώσιμων καυσίμων Excellium Racing 100 της TotalEnergies.

Έξι οδηγοί για τα δύο PEUGEOT 9X8

Έξι οδηγοί έχουν οριστεί για να σχηματίσουν τα δύο πληρώματα στο ιταλικό 6 Hours of Monza στις 10 Ιουλίου: συγκεκριμένα οι Paul Di Resta (GBR), Loïc Duval (FRA), Mikkel Jensen (DNK), Gustavo Menezes (ΗΠΑ/BRA), James Rossiter (GBR) και Jean-Éric Vergne (FRA). Η ακριβής σύνθεση κάθε τριάδας θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δοκιμών του αυτοκινήτου πριν από το αγωνιστικό ντεμπούτο του. Τα δύο PEUGEOT 9X8 θα διαγωνιστούν επίσης τόσο στις 6 Ώρες του Φούτζι της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο όσο και στις 8 Ώρες του Μπαχρέιν του Νοεμβρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!