Ο Sebastien Loeb συμμετέχει στο Ράλλυ Πορτογαλίας με την M-Sport

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ επιστρέφει για άλλον έναν αγώνα μέσα στο 2022.

Ο Sebastien Loeb συμμετέχει στο Ράλλυ Πορτογαλίας με την M-Sport

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ επιστρέφει για άλλον έναν αγώνα μέσα στο 2022.

Ο Sebastien Loeb θα καθίσει και πάλι στο bucket του Puma Rally1 της M-Sport στην Πορτογαλία. Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση του στον εναρκτήριο αγώνα του έφετινου WRC στο Monte Carlo, όπου σημείωσε την 80η νίκη της καριέρας του, ο Loeb θα οδηγήσει στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του 50ου Ράλλυ Πορτογαλίας.

Παρότι ο 48χρονος Γάλλος έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο Extreme E, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid και σε έναν αγώνα του DTM στα τέλη Απριλίου, η M-Sport κατάφερε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του για τον αγώνα της Πορτογαλίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Δίπλα στον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ θα καθίσει ξανά η Isabelle Galmiche, η οποία έγραψε ιστορία με τη νίκη τους στο Monte Carlo, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ενός αγώνα WRC μετά τη Fabrizia Pons το 1997.

Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής του Loeb η M-Sport θα πάει στην Πορτογαλία με πέντε Puma Rally1 που θα οδηγήσουν, εκτός από τον Loeb οι Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux και Pierre-Louis Loubet.

Ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport, Malcolm Wilson, είπε: «Αυτό είναι εφικτό χάρη στους σπουδαίους συνεργάτες μας, τη Ford και τη Red Bull και ανυπομονώ να δω πώς θα αποδώσουν ο Seb και το υβριδικό Puma Rally1 στον πρώτο τους χωμάτινο αγώνα. Είναι υπέροχο να έχουμε μια τόσο δυνατή σύνθεση οδηγών και είμαι πολύ περήφανος που η ομάδα μας θα είναι η πρώτη που θα συμμετάσχει με πέντε αυτοκίνητα κορυφαίου επιπέδου σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ

Εκτός από τον Loeb, στην Πορτογαλία αναμένεται να συμμετάσχει εκτάκτως και ο συμπατριώτης του, οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, Sebastien Ogier.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!