F1: H Ferrari μπορεί να βασιστεί στον Charles Leclerc

Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει ότι ο Charles Leclerc ήδη οδηγεί σαν πιλότος που μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Επίσης, ο Ιταλός προσέθεσε ότι η Ferrari δε θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στη Μελβούρνη.

F1: H Ferrari μπορεί να βασιστεί στον Charles Leclerc

Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει ότι ο Charles Leclerc ήδη οδηγεί σαν πιλότος που μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Επίσης, ο Ιταλός προσέθεσε ότι η Ferrari δε θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στη Μελβούρνη.

Ο Charles Leclerc έχει καταφέρει να βρεθεί εμπρός από τον team-mate του στη Ferrari, Carlos Sainz, τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στους δύο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν, καθώς ο Ισπανός δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στις απαιτήσεις του ιταλικού μονοθεσίου. Ο διευθυντής της Scuderia, Mattia Binotto, σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο Leclerc οδηγεί όπως αρμόζει σε κάποιον που μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, απάντησε καταφατικά, συμπληρώνοντας:

«Ναι, έτσι νομίζω, αλλά είναι κάτι που περίμενα όταν ανανέωσα μαζί του το συμβόλαιο έως το 2024, επειδή γνωρίζουμε τι είναι ικανός να κάνει. Νομίζω ότι απλά αποδεικνύει ότι είναι ικανός να παλέψει για το Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει το ταλέντο, έχει τις ικανότητες, είναι ένας πολύ καλός στους αγώνες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που έδειξε σε αυτά τα δύο Grand Prix».

Από τη δική του πλευρά, ο Leclerc είναι πιο σκληρός με τον εαυτό του, υποστηρίζοντας με τα καινούργια μονοθέσια της Formula 1 έχει ήδη βρει μερικούς τομείς στους οποίους μπορεί να βελτιωθεί. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari δήλωσε: «Είμαι αρκετά χαρούμενος με το ξεκίνημα της σεζόν. Αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. Αυτό για το οποίο είμαι χαρούμενος στην πραγματικότητα δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά το γεγονός ότι ξέρω ακριβώς που πρέπει να δουλέψω κι άλλο και τι πρέπει να βελτιώσω, για να ξεκλειδώσω περισσότερη απόδοση».

«Αν θα αυτό είναι αρκετό ή όχι για να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν έχω ιδέα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά ας πούμε ότι είναι μια πολύ καλή αρχή. Όπως έχω πει πολλές φορές, πιστεύω ότι η εξέλιξη θα είναι το κλειδί. Εμείς ως οδηγοί πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να διατηρήσουμε αυτή την ανταγωνιστικότητα».

H Red Bull φημίζεται για τον ταχύτατο ρυθμό με τον οποίο έχει τη δυνατότητα να εξελίσσει το μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Ferrari δεν πρόκειται να παρουσιάσει σημαντικές εξελίξεις στον επόμενο αγώνα της σεζόν, το Grand Prix Αυστραλίας, διότι, όπως δήλωσε ο Binotto, «το όριο εξόδων θα επηρεάσει το ρυθμό εξέλιξης. Νομίζω ότι είναι ένα βασικό στοιχείο, και η ανησυχία μου είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε σωστό έλεγχο επί αυτού. Ενδέχεται αυτό το στοιχείο να αλλάξει τα πάντα στον αγώνα εξέλιξης. Κάθε αναβάθμιση θα είναι σημαντική, αλλά με τον περιορισμό εξόδων δε μπορείς να ξοδέψεις όλα τα χρήματα αμέσως».

«Είναι αλήθεια ότι οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ δυνατοί σε αυτό τον τομέα, ενώ ως Ferrari, οι δύο τελευταίες ευκαιρίες που είχαμε (για τον τίτλο) ήταν το 2017 και το 2018. Εκεί χάσαμε κάποιο έδαφος λόγω της εξέλιξης. Έκτοτε, έχουμε βελτιώσει τα εργαλεία μας, την αεροδυναμική σήραγγα, τις μεθοδολογίες, τις διαδικασίες και τον προσομοιωτή. Νομίζω ότι τώρα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι απ’ ό,τι στο παρελθόν για να κάνουμε σωστή δουλειά και στην εξέλιξη. Ωστόσο, δεν περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις για τον επόμενο αγώνα στη Μελβούρνη, αλλά μόλις μπορούμε να φέρουμε κάτι, θα το κάνουμε».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!