F1: Η Mercedes δε θα διεκδικεί νίκες αρχικά, λέει ο Hamilton

O 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η Mercedes δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες.

F1: Η Mercedes δε θα διεκδικεί νίκες αρχικά, λέει ο Hamilton

O 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η Mercedes δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες.

Ο Lewis Hamilton πιστεύει ότι η Mercedes δεν έχει το πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο της Formula 1 αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, ο Βρετανός δεν πιστεύει ότι η W13 θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει νίκες στους πρώτους αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes χρησιμοποιεί στις χειμερινές δοκιμές συντηρητικές ρυθμίσεις μονάδας ισχύος, χωρίς να εκμεταλλεύεται την ισχύ του υβριδικού συστήματος στο τέλος των ευθειών. Ωστόσο, ο Hamilton πιστεύει ότι η Mercedes έχει άλλα προβλήματα να ξεπεράσει πρώτα, όπως αυτό των έντονων ταλαντώσεων στις ευθείες.

Καμία από τις κορυφαίες ομάδες δε θέλει να επωμιστεί το ρόλο του φαβορί φέτος. Επίσης, η Mercedes δήλωνε ότι δεν έχει το πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο το χειμώνα του 2019, αλλά κατέκτησε τη νίκη στους 8 πρώτους αγώνες της σεζόν. Τότε, είχε καταφέρει να βρει μια εντελώς διαφορετική οδό όσον αφορά το στήσιμο, στην τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών και κατάφερε να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Εντούτοις, ο Hamilton δεν πιστεύει ότι αυτό θα επαναληφθεί φέτος: «Όχι, η αίσθηση είναι πολύ διαφορετική. Δεν είναι το ίδιο καλή. Δε νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε να φαίνεται τόσο καλό όσο πέρυσι, που αντιμετωπίζαμε δυσκολίες στις ελεύθερες δοκιμές και μετά το ‘γυρίζαμε’ στον αγώνα. Έχουμε πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες αυτή τη φορά και δεν υπάρχουν λύσεις εντός μιας εβδομάδας. Θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο. Αλλά απ’ ό,τι μου είπαν, έχουμε να βρούμε ένα σημαντικό ποσοστό ταχύτητας».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα διεκδικήσει το φετινό τίτλο, ο Hamilton απάντησε: «Προφανώς είναι λίγο νωρίς για τέτοιου είδους σκέψεις. Αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι θα διεκδικήσουμε καν νίκες. Αλλά υπάρχουν δυνατότητες στο μονοθέσιο να μας οδηγήσουν εκεί. Απλά πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε και να επιλύσουμε τα προβλήματά μας. Επάνω σε αυτό εργαζόμαστε και έχουμε εμπόδια να ξεπεράσουμε. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια καλύτερη ένδειξη της ταχύτητάς μας. Ο κόσμος ίσως εκπλαγεί, νομίζει ότι κρυβόμαστε, αλλά φέτος είναι διαφορετικά».

«Η Ferrari φαίνεται να είναι η ταχύτερη και ενδεχομένως η Red Bull (βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο), και μετά ίσως είμαστε εμείς ή η McLaren. Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δε βρισκόμαστε στην κορυφή». Εχθές, ο Hamilton είχε δηλώσει: «Θα ήμασταν πολύ καλοί αν δεν είχαμε όλες αυτές τις στιγμές απότομης υπερστροφής και κακής οδήγησης. Άλλοι έχουν λιγότερα προβλήματα».

Η Mercedes αντιμετωπίζει αρκετά μεγάλα προβλήματα έντονων ταλαντώσεων στις ευθείες, τα οποία δεν επιτρέπουν στην ομάδα να ακολουθήσει ακριβώς το πρόγραμμα που θέλει. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ferrari, στα ίχνη GPS, η Mercedes φαίνεται πολύ γρήγορη στις αργές στροφές. Επίσης, οι χρόνοι στην πρωινή προσομοίωση αγώνα του Hamilton ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί.

Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις του Hamilton. Εκτός από το γεγονός ότι καμία ομάδα δε θέλει να χαρακτηριστεί ως το φαβορί για το ξεκίνημα της σεζόν, o αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko πιστεύει ότι δε θα γνωρίζουμε ποιο είναι το ταχύτερο μονοθέσιο στους πρώτους τέσσερις αγώνες, καθώς θα υπάρχει ταχύτατος ρυθμός εξέλιξης. Παράλληλα, οι ομάδες θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αναπηδήσεων και όποιος καταφέρει να πλησιάσει προς την πιο αποδοτική επίλυσή τους νωρίτερα, ενδέχεται να επωφεληθεί.

Για τα φετινά μονοθέσια εν γένει, καθώς και τα ελαστικά, ο Hamilton σχολίασε: «Οι κανονισμοί σημαίνουν ότι όλοι ολισθαίνουν και φαίνεται να έχουμε λιγότερη πρόσφυση απ’ ό,τι πριν. Τα ελαστικά είναι χειρότερα φέτος, στα μεγάλα stint είναι πολύ πιο εύκολο για εμένα σωματικά. Tα θετικά μέχρι στιγμής: είναι πιο εύκολο να ακολουθήσεις άλλα μονοθέσια. Ελπίζω ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να έχουμε κάποια στιγμή καλύτερα ελαστικά ή ίσως να λειτουργήσουν καλύτερα σε μέρη που δεν κάνει τόση ζέστη».

Ο Hamilton είχε μια μικρή μονομαχία με την AlphaTauri του Pierre Gasly, βγαλμένη από αγώνα, όπου ήταν εμφανές ότι αμφότεροι είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τον αντίπαλό τους από κοντά ακόμα και σε αρκετά γρήγορες στροφές. Για τη μάχη αυτή, ο Gasly δήλωσε «Έμεινα έκπληκτος που είχα τη δυνατότητα να μονομαχήσω για μερικούς γύρους με τον Lewis. Όταν οδηγείς πίσω από άλλον είναι πολύ καλύτερα φέτος. Αυτό με κάνει αισιόδοξο για φέτος. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας για να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Αλλά μπορούσα να δω ότι ούτε η Mercedes βρίσκεται στην καλύτερη θέση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!