Δεν θα κυνηγήσει το ρεκόρ του Loeb στο WRC ο Ogier!

Το γεγονός ότι ο Γάλλος οδηγός της Toyota δεν θα συμμετάσχει σε όλο του πρόγραμμα του 2022, σημαίνει ότι δεν μπορεί να φτάσει τους 9 παγκόσμιους τίτλους

Δεν θα κυνηγήσει το ρεκόρ του Loeb στο WRC ο Ogier!

Το γεγονός ότι ο Γάλλος οδηγός της Toyota δεν θα συμμετάσχει σε όλο του πρόγραμμα του 2022, σημαίνει ότι δεν μπορεί να φτάσει τους 9 παγκόσμιους τίτλους

Την απόφαση να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, απουσιάζοντας από ορισμένους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ του 2022, ανακοίνωσε ο Sebastien Ogier. Ο 37χρονος Γάλλος είναι το μεγάλο φαβορί για το φετινό τίτλο οδηγών στο WRC, καθώς με μόλις δύο αγώνες να απομένουν, προηγείται με 24 βαθμούς του team mate του στην Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans. Αν στεφθεί πρωταθλητής, αυτός θα είναι ο 8ος τίτλος του στο WRC, απέχοντας μόλις έναν από τους 9 του Sebastien Loeb. Κατά την ανακοίνωση πάντως της πλήρους σύνθεσης της Toyota για το πρωτάθλημα του 2022, ο Ogier έκανε γνωστό ότι δεν θα λάβει μέρος σε όλο το πρόγραμμα της νέας σεζόν, ενώ είναι πιθανό να ασχοληθεί με άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες, πέρα από το WRC.

Σε κάθε ράλλυ του WRC το 2022, που θα είναι το πρώτο έτος με τα υβριδικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1, θα αγωνιστούν ο Evans και ο Kalle Rovanpera που νίκησε στο Ράλλυ Ακρόπολις. Το τρίτο αγωνιστικό Yaris θα μοιράζονται ο Ogier με τον Φινλανδό Esapekka Lappi, ο οποίος επιστρέφει στην εργοστασιακή ομάδα της Toyota. Σε ποιους και πόσους αγώνες της νέας σεζόν θα λάβει μέρος ο Ogier θα αποφασιστεί αργότερα. Συνοδηγός του πάντως δεν θα είναι τη νέα χρονιά ο Julien Ingrassia, με τον οποίο κατέκτησε όλους τους τίτλους στο WRC. αλλά ο Benjamin Veillas, γνώριμός του εδώ και χρόνια στο πλαίσιο δοκιμών.

“Ανυπομονώ να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, όμως είναι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην Toyota Gazoo Racing, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ορισμένα ράλλυ την επόμενη χρονιά. Το ακριβές πρόγραμμα δεν είναι γνωστό ακόμα, όμως θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών και να εξελίξει το αυτοκίνητο. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα γενιά των αγωνιστικών αυτοκινήτων και γνωρίζω ότι η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια στον τομέα αυτόν”, δήλωσε ο Ogier.

Από αριστερά προς τα δεξιά, οι Evans, Rovanpera, Ogier και Lappi

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!