Ο Vettel και ο Stroll στην Aston Martin για το 2022

Η ομάδα της Aston Martin F1 ανακοίνωσε την παραμονή του διδύμου οδηγών την επόμενη σεζόν

Ο Vettel και ο Stroll στην Aston Martin για το 2022

Η ομάδα της Aston Martin F1 ανακοίνωσε την παραμονή του διδύμου οδηγών την επόμενη σεζόν

Ένα από τα λίγα εναπομείναντα κομμάτια του παζλ της σύνθεσης οδηγών για το 2022 τοποθετήθηκε, καθώς η Aston Martin F1 επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει με τους Sebastian Vettel και Lance Stroll και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Ο Vettel ήρθε στην ομάδα από τη Ferrari στην αρχή αυτής της σεζόν, κερδίζοντας το πρώτο βάθρο της ομάδας στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής θα συνεχίσει με τη βρετανική ομάδα το 2022 στο πλευρό του Stroll, καθώς η Formula 1 περνά στη νέα εποχή κανονισμών.

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη νέα γενιά αυτοκινήτων της Formula 1», δήλωσε ο Vettel. «Η εμφάνισή τους είναι πολύ διαφορετική και οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί θα μικρύνουν τις διαφορές στα αυτοκίνητα.»

«Οι πιο συναρπαστικοί αγώνες θα είναι καλύτεροι τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους θεατές. Οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που κάθε ομάδα θα ξεκινάει από μια νέα αρχή, οπότε θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς στην Aston Martin… Πιστεύω στη δύναμη της νέας μας ομάδας που μεγαλώνει, οπότε ανυπομονώ ήδη για το 2022 ».

Ο Stroll, πρόσθεσε: «Την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσω την έκτη χρονιά μου στη Formula 1, μαζί με τον συναθλητή μου Sebastian… και ανυπομονώ να συνεχίσω το ταξίδι μαζί του. Δεν έχουμε πετύχει αυτό που θέλαμε να κάνουμε φέτος, αλλά αυτό έχει ενισχύσει την δίψα μας για επιτυχία την επόμενη σεζόν».

Ο Vettel υπέγραψε στην Aston Martin με συμβόλαιο «ένα συν ένα», δίνοντας στην ομάδα την επιλογή να τον κρατήσει για το 2022, την οποία αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν. Και μιλώντας για το οδηγικό δίδυμο για το 2022, ο επικεφαλής της ομάδας Otmar Szafnauer είπε: «Ο Lance είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς στη σύγχρονη Formula 1 και σε αυτό το ακατέργαστο ταλέντο προσθέτει τώρα σοβαρή εμπειρία. Τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έχοντας εκκινήσει σε 271 Grand Prix, από τα οποία έχει κερδίσει τα 53, ο Sebastian είναι επίσης ένα τεράστιο στοιχείο για την ομάδα μας και τον επόμενο χρόνο αναμένουμε και οι δύο να οδηγήσουν καλά σε μια πολύ διαφορετική Formula 1 από την τρέχουσα».

Η Aston Martin βρίσκεται στην έβδομη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών με 59 βαθμούς. Η ανακοίνωση των οδηγών της ομάδας αφήνει άγνωστο τον δεύτερο οδηγό της Alfa Romeo, δίπλα στον Valtteri Bottas για το επόμενο έτος, ενώ και η Haas δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη σύνθεσή της για το 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!