GP Ουγγαρίας: Τι θα γινόταν αν και ο Hamilton εκκινούσε από τα pits;

Ο Διευθυντής Αγώνα Michael Masi εξηγεί τη διαδικασία επανεκκίνησης του Grand Prix, εάν και ο Βρετανός οδηγός είχε μπει στα pits

GP Ουγγαρίας: Τι θα γινόταν αν και ο Hamilton εκκινούσε από τα pits;

Ο Διευθυντής Αγώνα Michael Masi εξηγεί τη διαδικασία επανεκκίνησης του Grand Prix, εάν και ο Βρετανός οδηγός είχε μπει στα pits

Ο Lewis Hamilton πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο περίεργες εκκινήσεις που είδαμε ποτέ στη Formula 1. Παρατάχθηκε μόνος του στο grid του Grand Prix της Ουγγαρίας μετά την προσωρινή διακοπή, καθώς οι υπόλοιποι 14 οδηγοί είχαν εισέλθει όλοι στα pits. Ο διευθυντής αγώνων της FIA, Michael Masi, εξήγησε πώς θα γινόταν η εκκίνηση αν ο Hamilton  είχε αποφασίσει να μπει κι αυτός στα pits.

Η Mercedes αποφάσισε να μην βάλει τον Hamilton στα pits πριν από την επανεκκίνηση στον τέταρτο γύρο, επιλέγοντας να κρατήσει τα ενδιάμεσα ελαστικά του, όσο όλοι οι υπόλοιποι άλλαξαν σε slicks για την επανεκκίνηση, με τον Hamilton να ξεκινά μόνος του στο grid και όλους τους υπόλοιπους να ξεκινούν πίσω του, μέσα από τα pits.

O Masi παραδέχτηκε ότι ήταν ένα από τα πιο ασυνήθιστα σενάρια που είχε δει ποτέ, πριν εξηγήσει τον τρόπο που θα λειτουργούσε η κατάσταση αν είχαν μπει στα pits όλα τα αυτοκίνητα.

«Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ήταν λίγο διαφορετικό», είπε ο Masi. «Αυτό που θα είχε συμβεί [αν ο Λιούις είχε μπει στα pits], ουσιαστικά είναι ότι μόλις το τελευταίο αυτοκίνητο βρισκόταν στο pit lane, τα φώτα εκκίνησης θα άναβαν και όταν έσβηναν θα άναβε το πράσινο φανάρι στην έξοδο των pits και θα έφευγαν με τη σειρά που βρίσκονταν εκεί».

Στην ερώτηση αν η διαδικασία θα εξεταστεί για αντίστοιχη μελλοντική περίπτωση, ο Masi απάντησε: «Δεν είναι κάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε προβλέψει, αλλά θα αφήσουμε τα πράγματα να ηρεμήσουν και θα συζητήσουμε σχετικά με αυτό ανοιχτά με όλους τους διευθυντές των ομάδων. Αλλά έχοντας μιλήσει με μερικούς από αυτούς ήδη κάποιοι είπαν ότι δεν βλέπουν να έγινε κάτι κακό»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!