H Hyundai επιστρέφει στο Pikes Peak International Hill Climb

Η Hyundai θα συμμετάσχει με τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην 102η έκδοση του αγώνα ανάβασης Pikes Peak International Hill Climb, στις 23 Ιουνίου 2024.

H Hyundai επιστρέφει στο Pikes Peak International Hill Climb

Η Hyundai θα συμμετάσχει με τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην 102η έκδοση του αγώνα ανάβασης Pikes Peak International Hill Climb, στις 23 Ιουνίου 2024.

Η Hyundai θα συμμετάσχει και επίσημα στον 102ο αγώνα ανάβασης Pikes Peak, ο οποίος φέρει και το ψευδώνυμο «The Race to the Clouds». Η κορεάτικη εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα, η πρώτη φορά που συμμετείχε στο Pikes Peak ήταν πριν από 32 χρόνια, το 1992.

Η συμμετοχή της εταιρείας στη διοργάνωση του Κολοράντο θα γίνει με την παρουσία τεσσάρων αυτοκινήτων, ενώ πίσω από το τιμόνι θα βρίσκονται οι:

  • Paul Dallenbach, έντεκα φορές νικητής του Pikes Peak International Hill Climb.
  • Robin Shute, τέσσερις φορές νικητής και κάτοχος του τίτλου King of the Mountain στο Pikes Peak.
  • Daniel “Dani” Sordo Castillo, Ισπανός οδηγός της Hyundai Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC).

Ο τέταρτος οδηγός δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την Hyundai. Αναμένουμε επίσης να δούμε ποια αγωνιστικά θα πιλοτάρουν οι οδηγοί καθώς και τα ρεκόρ που σκοπεύουν να κυνηγήσουν. Όλα τα παραπάνω θα ανακοινωθούν από την Hyundai εν ευθέτω χρόνω.

«Ο αγώνας Pikes Peak International Hill Climb αντιπροσωπεύει μια μοναδική και συναρπαστική νέα πρόκληση για την ομάδα μας, επειδή η Hyundai έχει ήδη μια πλούσια ιστορία συμμετοχής στη διοργάνωση εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε ο κ. Bryan Herta, President και CEO της Bryan Herta Autosport.

«Βασιζόμαστε στους πολλούς ειδικούς της εκδήλωσης, καθώς και στη μηχανολογία και την εμπειρία της Hyundai. Θέλουμε να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν τα οχήματα της Hyundai σε μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», κατέληξε ο Herta.

Η κορεάτικη εταιρεία διαθέτει επίσης τεχνικούς και μέλη πληρώματος που έχουν μεγάλη εμπειρία στο Pikes Peak. Αυτοί οι ειδικοί κατανοούν την πίστα, τον καιρό και την ανάγκη να είσαι ευέλικτος κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εφορμήσεων στη διαδρομή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!