ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: ΕΔ 7 & 10 “ΠΑΥΛΙΑΝΗ”

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: ΕΔ 7 & 10 “ΠΑΥΛΙΑΝΗ”

Μήκος: 24,25 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ7 04:05, ΕΔ10 11:05
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ7 07:08, ΕΔ10 14:08

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μία κλασική ακροπολική ειδική διαδρομή, που «έλειψε» από το περσινό πρόγραμμα. Ξεκινάει με σχετικά γρήγορο κομμάτι για περίπου 7 χλμ. σε κάπως σκληρή επιφάνεια, για να φτάσει στην «Πυρά Ηρακλέους» και μετά από περίπου 2 χλμ. στην «Καταβόθρα», περιοχή που προσφέρεται για camping και παρακολούθηση πολύ μεγάλου κομματιού, με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες. Μετά από αυτό το σημείο η διαδρομή μπαίνει μέσα στο δάσος και ακολουθεί το πιο στενό και με αλλεπάλληλες στροφές κομμάτι ολόκληρου του αγώνα, πριν τερματίσει λίγο πάνω από το Μαυρολιθάρι. Λόγω στενότητας του δρόμου, η διαδρομή θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία από το χωριό Μαυρολιθάρι έως τον τερματισμό.

Προσοχή: Δεδομένου ότι η ειδική διαδρομή είναι επαναλαμβανόμενη, θα ληφθούν υπόψη οι συνθήκες και εφόσον κριθεί ασφαλές, θα ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση των θεατών για συγκεκριμένο χρόνο και με τη φορά της ειδικής διαδρομής.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4×4 ή Enduro

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
1 (S)
Μπαίνοντας στο χωριό Παύλιανη, αριστερά υπάρχει μία παιδική χαρά. Σε εκείνο το σημείο, εμπρός από την ταβέρνα, στρίβετε αριστερά. Σε 2,20 χλμ., πάνω σε αριστερή στροφή (προσοχή, είναι το σημείο της αφετηρίας) θα συνεχίσετε στην άσφαλτο. Σε 1,20 χλμ. στρίβετε δεξιά πίσω, στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 600 μ. φτάνετε στο 0,74 χλμ. της ειδικής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 7-10 PAVLIANI ACCESS 1 (0.74km)

2 (M)
Μπαίνοντας στο χωριό Παύλιανη, αριστερά υπάρχει μία παιδική χαρά. Σε εκείνο το σημείο, εμπρός από την ταβέρνα, στρίβετε αριστερά. Σε 2,20 χλμ., πάνω σε αριστερή στροφή (προσοχή, είναι το σημείο της αφετηρίας) θα συνεχίσετε στην άσφαλτο. Σε 6,60 χλμ. θα δείτε ( δεξιά) καφετέρια («Καταφύγιο Οίτης»). Σε 150 μ. στρίβετε δεξιά προς «Καστριώτισσα-Μαυρολιθάρι-Πυρά». Σε 4,80 χλμ. δεξιά πίσω, στον ανηφορικό χωματόδρομο και σε 3,90 χλμ. θα φτάσετε στην «Πυρά Ηρακλέους» στο 7,01 χλμ. της ειδικής.

Προσοχή: Παρκάρετε ακολουθώντας τις οδηγίες των κριτών. Ο δρόμος αυτός αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μην τον μπλοκάρετε. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 7-10 PAVLIANI ACCESS 2 (7.01km)

3 (Η)
Μπαίνοντας στο χωριό Παύλιανη, αριστερά υπάρχει μία παιδική χαρά. Σε εκείνο το σημείο, εμπρός από την ταβέρνα, στρίβετε αριστερά. Σε 2,20 χλμ., πάνω σε αριστερή στροφή (προσοχή, είναι το σημείο της αφετηρίας) θα συνεχίσετε στην άσφαλτο. Σε 6,60 χλμ. θα δείτε ( δεξιά) καφετέρια («Καταφύγιο Οίτης»). Σε 150 μ. στρίβετε δεξιά προς «Καστριώτισσα-Μαυρολιθάρι-Πυρά». Σε 7 χλμ. φτάνετε στο χωριό «Πυρά» και 4,20 χλμ., μετά το τελευταίο σπίτι του χωριού (δεξιά), πάνω σε δεξιά καμπή όπου δύο ξύλινες κολώνες (αριστερά), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 4,55 χλμ. φτάνετε στο 20.17 χλμ. της ειδικής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 7-10 PAVLIANI ACCESS 3 (20.17km)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!