ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: ΕΔ 5 “ΛΙΒΑΔΕΙΑ”

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: ΕΔ 5 “ΛΙΒΑΔΕΙΑ”

Μήκος: 21,03 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 12:09
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 15:12

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Τα πρώτα 5,6 χλμ. είναι γνωστά από την παλιά ειδική διαδρομή «Ευαγγελίστρια». Αυτό το τμήμα έχει πολύ καλό οδόστρωμα, ωστόσο, επειδή στην πορεία έχει ασφαλτοστρωθεί, η ε.δ. στρίβει αριστερά και περνώντας μέσα από δύο παλιά λατομεία μαρμάρου φτάνει και διασχίζει την άσφαλτο της Αγ. Άννας. Από εκεί ξεκινάει ένα φαρδύ και γρήγορο κομμάτι, που μετά από 4,2 χλμ. στρίβει δεξιά σε δασικό και πιο στενό δρόμο. Μετά από άλλα 4,2 χλμ. τερματίζει σχεδόν 1,7 χλμ. πριν από το χωριό του Ελικώνα.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4×4 ή Enduro

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

1 (S)
Κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 5,77 χλμ. μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα», το οποίο διασχίζετε. Σε 1,84 χλμ. από την έξοδο του χωριού, όπου ξεθωριασμένη πινακίδα, στρίβετε αριστερά, σε άσφαλτο. Σε 4,94 χλμ. (πλατάνια) στρίβετε δεξιά, σε χωματόδρομο. Σε 1,38 χλμ. φτάνετε στο 5,62 χλμ. της ε.δ..

Προσοχή: Παρκάρετε ακολουθώντας τις οδηγίες των κριτών. Ο δρόμος αυτός αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μην τον μπλοκάρετε. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 5 LIVADIA ACCESS 1 (5.62km)

2 (S)
Κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 5,77 χλμ. μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα» το οποίο διασχίζετε. Σε 2,85 χλμ. φτάνετε στο 12,78 χλμ. της ειδικής, στο σημείο που η διαδρομή διασχίζει την άσφαλτο και συνεχίζει προς τον Ελικώνα.

Προσοχή: Η κυκλοφορία θα διακοπεί από την ΕΛ.ΑΣ. 500 μ. πριν από το 12,78 χλμ. της ε.δ. (από Αγία Τριάδα) καθώς αποτελεί διαφυγή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μην τον μπλοκάρετε. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 5 LIVADIA ACCESS 2 (12.78km)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!