ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: ΕΔ 3 “ΠΙΣΙΑ”

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: ΕΔ 3 “ΠΙΣΙΑ”

Μήκος: 16,43 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 06:23
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 09:26

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η ε.δ. ξεκινάει από την έξοδο του χωριού Πίσια προς την «Παναγία Φανερωμένη». Τα πρώτα 3.35 χλμ., μέχρι την εκκλησία της Φανερωμένης, είναι ανηφορικά, στενά και με αλλεπάλληλες στροφές. Από εκεί ξεκινάει ένα γρήγορο κατηφορικό κομμάτι μήκους 8 χλμ., μέχρι το ποτάμι, όπου στρίβει δεξιά. Ακολουθούν 6 χλμ. σε πορεία άλλοτε παράλληλη και άλλοτε μέσω της κοίτης του ποταμού, μέχρι τον τερματισμό.

Προσοχή:
1) Από την πλατεία του χωριού (όπου εκκλησία) και μέχρι την εκκίνηση της ειδικής, για την απρόσκοπτη διέλευση των αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο δρόμος θα είναι κλειστός στην κυκλοφορία, καθώς είναι πολύ στενός.
2) Η πρόσβαση από την αφετηρία της ειδικής «Χαρβάτι» του 2022 θα παραμείνει κλειστή από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς είναι δρόμος διαφυγής ασθενοφόρου.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4×4 ή Enduro

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

1 (M)
Ξεκινώντας από το χωριό Πίσια, βγαίνετε με κατεύθυνση προς «Σχίνο» Σε 0,9 χλμ. στρίβετε δεξιά στον στενό ανηφορικό δρόμο και σε 2,10 χλμ. φτάνετε στο 3,20 χλμ. της ειδικής διαδρομής, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 3 PISSIA ACCESS 1 (3.20km)

2 (M)
Κινούμενοι στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο, βγαίνετε στην έξοδο προς Αγ. Θεοδώρους. Σε 360 μ. συναντάτε σταθμό διοδίων. Μετά από 170 μ., στο Stop, στρίβετε αριστερά και μετά από 1,73 χλμ. (ακριβώς πριν από γραμμές τραίνου) στρίβετε πάλι αριστερά. Σε 580 μέτρα, έχοντας «αφήσει» δύο δρόμους στα δεξιά, στρίβετε λοξά αριστερά και μετά από 220 μ. (έχοντας περάσει κάτω από τη δεύτερη γέφυρα), πάλι αριστερά. Σε 180 μ. στρίβετε δεξιά σε στενό ανηφορικό δρόμο προς «Κιάφα Μπέκα». Έπειτα από 2,77 χλμ. στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο και σε 1,43 χλμ. αριστερά. Μετά από 4,58 χλμ. συνεχίζετε λοξά δεξιά (απέναντι).
Σε 5,80 χλμ. (όπου δέντρο στη μέση του δρόμου), στρίβετε δεξιά προς τα πίσω και κατηφορικά και σε 240 μέτρα ακολουθείτε το δρόμο αριστερά. Μετά από 200 μ. στρίβετε δεξιά και σε 2,60 χλμ. (όπου συναντάτε δρόμο από δεξιά) συνεχίζετε αριστερά. Σε 250 μ. φτάνετε στο 10.49 χλμ. της ε.δ..

Πατήστε για πλοήγηση
SS 3 PISSIA ACCESS 2 (10.49km)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!