ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Peugeot GALLO συμμετέχει με τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο

H παρουσία της Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, θα γίνει με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Ακράτο, που θα μοιράζονται το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Peugeot GALLO συμμετέχει με τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο

H παρουσία της Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, θα γίνει με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Ακράτο, που θα μοιράζονται το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4.

Δυναμική για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η παρουσία της Peugeot Gallo στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Ακράτο να μοιράζονται το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) το 2021, αποτελώντας τη σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ετών για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά την περσινή απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, ο Εθνικός μας αγώνας επιστρέφει και η παρουσία των πληρωμάτων από τη χώρα μας στον 10ο γύρο του φετινού WRC είναι εντυπωσιακή!

Πιστή στο ραντεβού με το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, η Peugeot Gallo ετοιμάζεται, με πλήρωμα τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο, για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή με το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4 που θα έχει το Νο.73 στις πόρτες. Ο λόγος για ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς και έχει εξελιχθεί από την Peugeot Sport.

Στόχος του έμπειρου πληρώματος, είναι ο τερματισμός στην καλύτερη δυνατή θέση και η επικράτηση στην κατάταξη των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4. Χορηγοί αυτής της προσπάθειας είναι οι εταιρείες, Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου και STEFANAKIS parts και χορηγός επικοινωνίας οι 4ΤΡΟΧΟΙ.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα έχει και φέτος ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας. Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «EKO Super Special Stage Olympic Stadium», εντός του σταδίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, έπειτα από 16 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 303,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, το Peugeot 208 Rally4 θα οδηγεί ο Σάββας Λευκαδίτης που γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1980 και ο πρώτος του αγώνας ήταν στο Ολυμπιακό Ράλλυ το 2004. Έχει διακριθεί ώς Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 2012 και  Κυπελλούχος Ελλάδος κλάσης Α/6 2013. Επιπλέον, συμμετείχε οκτώ φορές στο Ακρόπολις (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021). Σε δήλωσή του αναφέρει: “Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμαστε και φέτος παρόντες στον εθνικό μας αγώνα, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, είναι όνειρο για κάθε Έλληνα οδηγό και προσωπικά, δεν αποτελώ εξαίρεση. Νιώθω ακόμη ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη, καθώς μαζί με τον συνοδηγό μου Βαγγέλη Ακράτο, θα οδηγήσουμε το ανανεωμένο 208 Rally4 ως επίσημη συμμετοχή της Peugeot GALLO. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά και πιστεύω θα είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Στόχος μας για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, είναι να κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, έχοντας ικανοποιήσει εαυτούς, τους συνεργάτες μας και τους θεατές. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν.Αθηναίου, Stefanakis parts καθώς και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, με το οποίο έχω ξεχωριστή σχέση λόγω της συμμετοχής μου στον θεσμό “Γίνε Πρωταθλητής”.

Ο συνοδηγός του Peugeot 208 Rally4 θα είναι ο Βαγγέλης Ακράτος. Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1980 και συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα στο Ράλι ΔΕΘ το 2004. Έχει διακριθεί ώς Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 (2012,2019), Κυπελλούχος Χώματος 2014, Κυπελλούχος Ασφάλτου 2012 και Κυπελλούχος κλάσης Α/6 2013. Ακόμη, συμμετείχε τρείς φορές στο Ακρόπολις (2012,2013,2014). Σε δήλωσή του επισημαίνει: “Η συμμετοχή μετά από αρκετά χρόνια στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με γεμίζει χαρά, αφού έχω την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μία τόσο ωραία διοργάνωση που για όλους εμάς τους Έλληνες αγωνιζόμενους είναι η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Εμείς σαν πλήρωμα δίνουμε ραντεβού με όλους τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, σε ένα ιδιαίτερο σημείο για εμάς, το ΟΑΚΑ για την EKO Super Special Stage για να ζήσουμε όλοι μαζί μία ‘’ μαγική ’’  στιγμή”.

Σχετικά με το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4  και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, πρόκειται για ένα όχημα με υπερτροφοδοτούμενο (τούρμπο), 3κύλινδρο κινητήρα, 1,2 λίτρων. Με μέγιστη ισχύς τους 212 ίππους στις 5.450 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή τα 290 Nm στις 3.000 σ.α.λ.. Επίσης, έχει σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, 5 σχέσεων της Sadev και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Με ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών δρόμων και αεριζόμενους δίσκους 283 χιλιοστών εμπρός και 290 χιλιοστών πίσω. Τέλος, ελάχιστο βάρος έχει τα 1.080 κιλά φτάνοντας τα 1.250 κιλά (με το πλήρωμα).

Ομάδα: Peugeot Gallo S.A

Πλήρωμα: Σάββας Λευκαδίτης-Βαγγέλης Ακράτος

Αυτοκίνητο: Peugeot 208 Rally4

Team Manager: Βαγγέλης Γκάλλο

Συντονισμός Ομάδος: Νίκος Λευκαδίτης

Τεχνική υποστήριξη:  Lefkaditis Motorsport

Επικεφαλής Μηχανικός: Δημήτρης Λευκαδίτης

Μηχανικοί:  Σάκης Λέφας, Στέλιος Παντελάκης, Χρήστος Φραγκούλης

Χορηγοί: Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου και Stefanakis parts.

Χορηγός επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!