Rovanpera: “Ήταν ένα σκληρό αλλά απολαυστικό ράλλυ”

Ο 20χρονος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, παραμένει προσγειωμένος παρά το θρίαμβο του στην Ελλάδα

Rovanpera: “Ήταν ένα σκληρό αλλά απολαυστικό ράλλυ”

Ο 20χρονος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, παραμένει προσγειωμένος παρά το θρίαμβο του στην Ελλάδα

Σημειώνοντας στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις τη δεύτερη νίκη του στην παρθενική σεζόν πλήρους εμπλοκής στο WRC, ο Kalle Rovanpera απέδειξε ότι έχει τη “στόφα” ενός μεγάλου οδηγού. Όχι μόνο επειδή είναι ταχύτατος σε κάθε επιφάνεια, αλλά και γιατί παραμένει προσγειωμένος παρά τα όσα εντυπωσιακά έχει πετύχει φέτος.

Στην πρώτη του συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις, ο γιος του πρώην οδηγού του WRC, Harri Rovanpera, οδήγησε γρήγορα χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος. Και το απόγευμα της Κυριακής στην Λαμία, αναδείχθηκε ως ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις.

“Ήταν ένα σκληρό ράλλυ, μια μεγάλη βδομάδα. Πολλές ειδικές στις αναγνωρίσεις και ξενύχτια στο βίντεο. Είμαι χαρούμενος με τον τερματισμό και το αποτέλεσμα. Ένιωθα πολύ καλά την Παρασκευή. Μετά κάναμε κάποιες αλλαγές στο στήσιμο, οι ειδικές ήταν διαφορετικές το Σάββατο και πήγε ακόμα καλύτερα. Ήμουν σε θέση να κινηθώ σε δικό μου ρυθμό και να απολαύσω την οδήγηση.

Ήταν νέος αγώνας για φέτος, δε γνώριζαν όλοι τις ειδικές κι αυτό πάντα βοηθά, όταν όλοι καλούνται να κάνουν νέες σημειώσεις και να βασιστούν σε αυτές στο πρώτο loop. Σε αυτό, δείξαμε πως μπορούμε να είμαστε γρήγοροι όπου οι υπόλοιποι δεν έχουν εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια”, δήλωσε ο οδηγός της Toyota στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ράλλυ.

Από την πλευρά του, ο Jari-Matti Latvala, αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και τη νίκη του νεαρού συμπατριώτη του:

“Αν κερδίζεις το δεύτερό σου ράλλυ στην πρώτη σου σεζόν πλήρους εμπλοκής στο WRC -δεν υπολογίζω την περυσινή-, δε γίνεται παρά να έχεις τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής. Όπως ξέρει καλά ο Séb (σ.σ. ο Sebastien Ogier), το να κερδίσεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι δύσκολο – χρειάζεται και λίγη τύχη. Πρέπει να γίνουν όλα ιδεατά, αλλά σίγουρα ο Kalle έχει κάνει ένα σημαντικό άλμα στην καριέρα του. Θα δούμε σπουδαίες νίκες από εκείνον. Ας πάμε βήμα βήμα, δίχως να του ασκούμε υπερβολική πίεση”.

O Jari-Matti Latvala (δεξιά) με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Sebastien Ogier

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!